Geleceğin silahları

Türk savunma sanayisi geleceğin silahlarını çalışıyor

Haberler 05.11.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakan smail Demir, Gelecein muharebe ortamnda hangi yeteneklere ihtiyaç duyacamz ve bu yetenekleri muharebe sahasnda oyun deitirici olacak hangi silah sistemleriyle elde edeceimizi bugünden tasarlyor, böylece ihtiyaçlarn ileri teknoloji, yüksek kalite ve zamannda karlanmas konusunda çalmalarmz sürdürüyoruz. dedi.

ASELSAN tarafndan Gelecei Bugün Tasarlayalm temasyla Kara ve Silah Sistemleri çaltay gerçekletirildi.

çaltaya Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl, ASELSAN ve sektörde faaliyet gösteren firmalarn temsilcileri katld.

smail Demir, burada yapt konumada, Bakanlk olarak güvenlik güçlerinin hali hazrdaki ihtiyaçlarnn yan sra gelecein muharebe ortamlarna hazr hale gelebilmeleri için çalmalarn uzun zamandr sürdürdüklerini söyledi. Demir, u ifadeleri kulland:

Bakanlk olarak ihtiyacn belirlenmesi sürecindeki desteklerimiz ve katklarmz yannda, ihtiyacn Bakanlmza bildirilmesinden itibaren iç süreçlerimizin ksaltlmas ve ürünün en ksa sürede ihtiyaç sahibi makam envanterine girmesi için tüm paydalarmzn desteini arkamzda hissederek çalmalarmza devam etmekteyiz. Yürüttüümüz projelerde dikkat ettiimiz hususlardan birisi de bizzat harekat sahasnda bulunmu ve bulunan kullancdan geri bildirim almak suretiyle sürekli geliimin salanmas ve ürünün mevcut teknoloji kstlar çerçevesinde envanterden çkana kadar ihtiyac karlayacak ekilde tasarlanmas konusunda gösterdiimiz gayret ve hassasiyettir.

Savunma sanayisinde kamu-özel dengesine Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da sklkla dikkati çektiini belirten Demir, u deerlendirmede bulundu:

Bugün sektörümüzün geldii nokta ise farkl bir sürecin balamasn, daha dorusu uzun zamandan beridir yapmaya çaltmz eyin, tüm boyutlaryla fiiliyata geçirilmesini gerektirmektedir. Vakf irketlerimiz ya da genel olarak kamu odakl firmalarmz, stratejik ve orta-uzun vadeli ilere yönelmeli, özel sektörün ve KOBlerimizin önünü açmaldr. Tüm vakf irketlerimizin bu hususa önem verdiini biliyoruz ama bu konuya verdiimiz önemi daha da güçlendirmek, göstermek ve derinletirmek durumundayz.

NSAN KAYNAINI VE BÜTçEY ETKN EKLDE YÖNETMELYZ

nsan kayna ve bütçenin önemine iaret eden Demir, unlar kaydetti:

nsan kaynamz olaanüstü bir performansla çalt için bugün sektörümüz bu noktaya gelmitir. Bizim bu insan kaynan ve bütçeyi etkin ekilde yönetmemiz gerekmektedir. Bu noktada kamu odakl firmalarmz, tüm alanlarda var olmaya yönelmek yerine odaklanma politikasn etkin uygulamaldr. Tecrübe, birikim ve yetenek alanlarna odaklanmak, ana odak noktalarn datmamak, etkin bir insan kayna ve bütçe yönetimi için olmazsa olmaz bir ilkemizdir. Gelecein muharebe ortamnda hangi yeteneklere ihtiyaç duyacamz ve bu yetenekleri muharebe sahasnda oyun deitirici olacak hangi silah sistemleriyle elde edeceimizi bugünden tasarlyor, böylece ihtiyaçlarn ileri teknoloji, yüksek kalite ve zamannda karlanmas konusunda çalmalarmz sürdürüyoruz.

Ana Sayfaya Git