Gençler gerçek Survivoru aratmadı

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dikmen köyünde bir grup genç, kendi imkanlarıyla yaptıkları parkurlarda yarışarak Survivorun köy versiyonu çektiler. Traktör ve araba lastikleri, tahta parçaları, merdiven, hayvan yemliği ve tenekelerle yaptıkları parkurda kıyasıya yarışan gençler, gerçek Survivoru aratmadı.

Haberler 02.05.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun zamandr Survivor köy versiyonu yapmay düünen gençler, köyden traktör ile bo bir alana tadklar malzemelerle parkur kurdu. Hep birlikte yarmann yaplaca yere parkur kuran gençler, Yukar Mahalle ve Aa Mahalle olarak adlandrdklar iki takmla gerçek Survivor gibi sunucu eliinde oynamaya balad. Yarmalar telefonla çekerek sosyal medya hesaplarnda paylaan gençler, binlerce kii tarafndan izlendi. Ödüllü oyunlarda kazanan takm, köy bakkalnn sponsor olmasyla çeitli yiyecek ve içeceklerle ödüllendiriliyor. Dokunulmazlk maç sonras malup olan ile galip olan takm oyuncularnn tartmasyla gençlerin oynad yarma, gerçek Survivoru aratmyor.

Parkuru 3 saatte kuruyorlar

Bo vakitlerini deerlendirmek için köydeki arkadalaryla birlik olduklarn kaydeden ve yarmann sunuculuu yapan brahim Tan, kullandklar alann köylerine uzak olduunu, traktör ile topladklar malzemeleri köydeki bo alana getirerek 2-3 saatte parkuru kurduklarn söyledi. Tan, Lastik, ta, merdiven, direk ve teneke gibi köyden temin ettiimiz malzemelere yarma alann hazrladk. Köylüler, ne yapacamz bilmedikleri için ilk bata bizlere tepki verdi, hatta azar iittik, o aamada biraz zorluk çektik. Videomuzu izleyen köydeki insanlar, artk rahat rahat malzeme veriyorlar. Yine de malzemeleri uzakta olan köyden buraya getirmek zordu, baya emek verdiimiz bir parkur oldu dedi. Uzun süre proje üzerinde düündüünü ancak uygulamaya bir türlü geçiremediini aktaran Tan, Bir sabah köydeki arkadalarmzla karar verdik, eyalarmz buraya tayarak baladk diye konutu.

Gençler parkur kurduklar alan, oynadklar yarma sonras temizleyerek eski haline getirdi.

Ana Sayfaya Git