Gençlerin akıl sağlığında risk

Araştırmaya göre, Kovid-19 salgınının gençlerin akıl sağlığı üzerinde yıkıcı etkisi oldu

Haberler 20.01.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni bir aratrma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn, gençlerin akl sal üzerinde ykc etkisi olduunu ortaya koydu.

Evening Standartn haberine göre, ngilterede yardm kuruluu The Princes Trustn yürüttüü aratrma çerçevesinde yalar 16 ila 25 olan 2 bin 180 gençle görüüldü. 12 yldan bu yana her sene yaplan aratrmada bu kez, geçmi yllara kyasla daha fazla gencin gelecekleri hakknda kayg duyduu görüldü.

Aratrma, katlmc gençlerin dörtte birinin salgnn bandan bu yana günlük yaamda karlatklar skntlarla baa çkamadn ortaya çkard. Eitim görmeyen veya çalmayan gençlerde skntlarla baa çkamadklarn söyleyenlerin orannn yüzde 40a yaklat gözlendi.

AKIL SALII ÜZERNDE YIKICI

Gençlerin yarsna yakn, salgnn bandan bu yana ruh salnn kötületiini, yarsndan fazlas da bu süreçte i bavurusunda bulunmann daha da zorlatn, bunun ne zaman sona ereceini öngöremediklerini dile getirdi.

The Princes Trustn yöneticisi Jonathan Townsend, Kovid-19 salgnnn, gençlerin ruh sal ve yaam koullar üzerinde ykc etkisi olduunu belirterek, Gençler, düzensiz eitim hayat, daralan i piyasas, arkadalarndan ve sevdiklerinden soyutlanmayla kar karya. Bu da çok fazla kiinin gelecek için tüm umutlarn kaybetmesine neden oluyor. deerlendirmesini yapt.

Townsend, Her süreçte olduu gibi burada da daha olumsuz tecrübeyi, isiz ve eitimsiz gençler edindi. Bu kritik zamanda, olabildiince çok savunmasz gence yardm etmek için irketlere, hükümete ve bireylere birlikte çalmak için çar yapyoruz. Bu genç nesillerin geleceklerinden ve kendilerinden vazgeçmesini, ancak birlikte çalarak durdurabiliriz. dedi.

Ana Sayfaya Git