Gençlik yapılanmasına operasyon!

İçişleri Bakanlığı, ''Eylemlere karışan ve PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten 49 şahıstan 47’si yakalanarak gözaltına alınırken, bu şahıslardan 17’si tutuklandı.'' açıklamasında bulundu.

Haberler 05.01.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan gelen açklama u ekilde: Terör örgütü PKK içinde bulunduu çaresizli örgüte müzahir paravan gruplar üzerinden sahte eylemleri üstlenerek kapatyor Gerçeklemeyen eylemler terör örgütüne müzahir bu gruplar tarafndan sahiplenilerek, örgüt mensuplar bir arada tutulmaya çallyor PKK tarafndan geçen yl üstlenilen; 1262 olay ve eylemin, 829unun hiç gerçeklemedii, 403 eylemin ise örgüt ile balants olmad tespit edildi.

PKK GENçLK YAPILANMASI

Terörle mücadeleye yönelik operasyonlarla iyice köeye skan ve örgüte katlm says yldan yla düen PKK, paravan olarak kulland örgüte müzahir gruplar üzerinden sahte eylemleri sahipleniyor. Örgüt bu yolla varln sürdürmeye çalrken, örgüt içinde huzursuz olan teröristlerde bir arada tutulmak isteniyor.

1 Ocak ila 31 Aralk 2020 tarihleri arasnda ülke genelinde meydana gelen; 1262 olay ve eylem terör örgütüyle iltisakl yayn yapan internet siteleri üzerinden, Atein çocuklar, Halklarn Birleik Devrim Harekat (HBDH), Sakine Cansz intikam birimi, Ronahi Boton intikam birimi, YPS intikam birlikleri gibi örgüte müzahir paravan gruplarca sahiplenildi. Söz konusu olaylardan ve eylemlerden; 632sinin ev, fabrika, iyeri, depo, AVM, okul, tarla, orman, 487sinin otobüs, metrobüs, i makinas, yat, trafo yangn ile havai fiek atma yazlama, pankart asma, 143ünün güvenlik güçlerine yönelik gerçekletirilen saldr olaylar olduu tespit edildi.

17S TUTUKLANDI

Terör örgütü tarafndan üstlenilen bu eylemler incelendiinde, 829 olayn hiç gerçeklemedii, 403 olayn meydana gelmekle birlikte terör örgütü ile balantsnn bulunmad, 25 olayn ise terör örgütü ve sempatizanlar tarafndan gerçekletirildii ortaya çkt. 5 olayn ise örgüt balants olup, olmad aratrlyor. Eylemlere karan ve PKK/KCK terör örgütünün gençlik yaplanmas içerisinde faaliyet yürüten 49 ahstan 47si yakalanarak gözaltna alnrken, bu ahslardan 17si tutukland.

Ana Sayfaya Git