'GezginFest Van'a 50 bin kişi bekleniyor

DOĞU'nun ilk ve tek gençlik müzik festivali olma özelliğine sahip 'GezginFest Van' 7-8-9 Eylül tarihlerinde Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Dokuzağaç köyündeki Ada İskelesi'nde gerçekleştirilecek.

Haberler 06.09.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

22 sanatçnn sahne alaca festival alannda 100 kiilik ekiple youn bir hazrlk yürütülüyor. nterRail Türkiye sorumlusu Gezginfest organizatörü Bestami Köse, bu festivalle Türkiyeden ve yurt dndan yaklak 50 bin kiinin katlmasn beklediklerini, amaçlarnn Van ve Dou ile ilgili ön yarglar krmak olduunu söyledi.

Bölgenin ilk ve en büyük gençlik festivali olan GezginFest Van Geva ilçesinde 150 bin metrekarelik alanda yaplacak. Üç gün sürecek festivalde 22 sanatç ve grup sahne alacak. Konserler dnda festivalde oyunlar, atölyeler, film gösterileri, geri dönüüm atölyesi, su sava, kütüphane, açk mikrofon, yoga, pilates, meditasyon, sabah sporu, robot ov, jonglör atölyesi, ate gösterisi, baloncuk partisi, lunapark, school of samba, gencer sava ile ritim atölyesi ve jam session sahnesi gibi etkinlikler yer alacak. Festivale sayl günler kalrken, hazrlklar da hummal bir ekilde devam ediyor. Yaklak 100 kiilik ekip festival alannda düzenlemeler yapyor. Yaklak 50 bin doa, kamp ve seyahat severin katlm hedefleniyor. nterRail Türkiye sorumlusu Gezginfest organizatörü Bestami Köse, Van ve Doudaki ön yargylar krmak istediklerini söyleyerek, gezgin topluluu ile birlikte tarihi bir ie adm atmak için yola çktklarn belirtti.

ÖN YARGILARI KIRMAK STYORUZ

9 Eylülde gerçekleecek olan Ermeni ayini ile birlikte ciddi bir genç kitlesinin Vanda olcan da söyleyen Köse, Gezgin topluluu olarak Vanda olmaktan gururluyuz. 3 günlük bir festival planlyoruz. Festival tarihinde gerçekleecek olan bir Ermeni ayini var, uzun zaman sonra yaplyor. Bu Ermeni Ayininin de festivale denk gelmesiyle birlikte burada ciddi bir genç kitlesi olacak. Umarm Vann tantmna, Doudaki önyarglarn hemen hemen çounun krlmasnda bir ön ayak olabilirsek nterRail Türkiye ekibi olarak bizim için çok mutlu bir festival geçirmi olacaz. Festivale muhtemelen 50 bine yakn insan gelecek. Bu insanlarn Vandaki, Doudaki önyargsn krmak istiyoruz. O yüzden umarm beklediimiz say olur, olmasa da bu mesaj vereceiz dedi.

22 SANATçI SAHNE ALACAK

3 gün sürecek festivalde Athena, Teoman, Selda Bacan, Karde Türküler, Ezhel, Manga, Ahmet Aslan, lkay Akkaya, Melek Mosso, Can Bonomo, Sena ener, Shantel, Emir Can rek, Fatma Turgut, Yener çevik, Kurtalan Ekspres, Gazapizm, lyas Yalçnta gibi grup ve sanatçlar bir araya gelecek. Ayrca Amerikada yaayan dünyaca ünlü ranl müzisyen Mohsen Nomjoo da festivalde sahne alacak.

Ana Sayfaya Git