Giden dönmüyor çok abartılıyor

Şanlıurfa’nın AK Partili Hilvan Belediyesi’ndeki gri pasaport vakası A.P. isimli kadının Türkiye’den gitmeye çalışırken yakalanması sonucu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 2019 yılında Fransa’ya giden 45 kişiye ilişkin “Giden herkes döndü mü?” sorusuna “Döndüler, çok abartıyorlar” yanıtını verdi.

Haberler 23.04.2021 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malatyann Yeilyurt Belediyesi ile balayan ve birçok ilçe belediyesine sçrayan, gezi ad altnda yurt dna insan çkarmaya araclk yapld iddialarnda, anlurfann Hilvan Belediyesinin de ad geçti. Hilvan Belediye Meclisinin, 23 Eylül 2019da Fransaya bir gezi grubu göndermeyi kararlatrd, Turc de Grenoble Derneinin çarsyla 45 kiinin gittii, ancak baz kiilerin Fransadan dönmedii ileri sürüldü.

Hilvan Belediye Bakan Aslan Ali Bayk, olayla ilgili daha sonra açklama yapacaklarn belirtti. Giden herkes döndü mü? sorusuna Döndüler, döndüler, çok abartyorlar dedi. Bayk, çileri Bakanlnn bu olayla ilgili inceleme balatp balatmad sorusunu ise yantsz brakarak orucum demekle yetindi.

Hilvan Belediye Meclisinin HDPli üyesi Yunus Toprak ise o tarihte Fransaya düzenlenecek gezi, Belediye Meclis gündemine geldiinde herkesin Evet oyu verdiini, ancak; insan kaçakçl gündeme gelince geçtiimiz hafta ifadesinin alndn söyledi.

Toprakn anlatmna göre Hilvan Belediyesinde de insan kaçakçl yapld A.P. adnda bir kadn yurt dna gri pasaport ile çkmaya çalrken ortaya çkt. Türkiyeden çkmaya çalan A.P.ye gri pasaportu nasl ald sorulunca ülkeden yasa d yollarla gitmeye çalt anlald. A.P.nin yakalanmas üzerine soruturma Hilvan Belediyesine de yansd.

BELEDYE BAKANI DA GTT

Toprak, 2019 ylnda Belediye Bakan Baykn da yurt dna gittiini belirterek, söz konusu 45 kii arasnda Hilvanl olmayan ve tanmad kiilerin de bulunduunu açklad. Toprak, Baktm listede AKPli belediye meclis üyeleri gelmi. Ama dierlerini tanyamadm. Bir iki belediye çalan, 4-5 belediye meclis üyesi gitmiti. Ancak dierlerini tanmyorum. Geri döndüler mi bilmiyorum. Bu gidenlerin hepsi Makendonyaya gittiler. Encümenler Makendonyaya gitti dedi. Toprak, anlurfa Valiliinden yetkililerin kendisini sorutururken yakalanan A.P.yi sorduunu ve onun da Hilvanl olmadn orada örendiini de aktard.

Ana Sayfaya Git