"Göbeklitepe daha fazla dikkati çekecektir"

Tarihçi akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve İsviçre, Vietnam, Singapur, Fransa ve İtalya'nın aralarında bulunduğu ülkelerin eski Ankara büyükelçileri Göbeklitepe'yi ziyaret etti.

Haberler 27.09.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. lber Ortayl Göbeklitepe ilerleyen yllarda çok daha fazla dikkati çekecektir

Tarihçi akademisyen Prof. Dr. lber Ortayl, UNESCO Dünya Miras Listesine alnan Göbeklitepenin ilerleyen yllarda çok daha fazla dikkati çekeceini belirtti.

Prof. Dr. lber Ortayl, Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Dernei Yönetim Kurulu Bakan Demet Sabanc çetindoan ve sviçre, Vietnam, Singapur, Fransa ve talyann aralarnda bulunduu ülkelerin eski Ankara büyükelçileri, temaslarda bulunmak üzere anlurfaya geldi.

Prof. Dr. Ortayl ve beraberindeki heyet, ilk olarak yaklak 3 ay önce UNESCO Dünya Miras Listesine alnan Göbeklitepe ören yerini ziyaret etti.

Heyete ziyaretlerinde elik eden Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, bölgede yürütülen hizmetlere ilikin bilgiler verdi.

TURZM AçISINDAN

Ortayl, burada gazetecilere yapt açklamada, 12 bin yllk tarihe sahip bir kentte bulunmaktan memnuniyet duyduunu söyledi.

Göbeklitepenin öneminin zamanla çok daha iyi anlalacan vurgulayan Ortayl, Beraberimizde emekli büyükelçiler var. Bazlarmz daha önce gördü bazlarmz ise Göbeklitepeyi ilk kez görme frsat buldu. Göbeklitepe hakknda daha önce UNESCO için raporlar hazrlamtk. Göbeklitepe ilerleyen yllarda çok daha fazla dikkati çekecektir. UNESCO listesinde olmas bu ören yerinin etrafna da ehre de büyük bir gelir getirir. diye konutu.

Demet Sabanc çetindoan ise dernein daveti üzerine emekli büyükelçilerin Türkiyeye geldiini belirtti.

Yabanc konuklarn Göbeklitepeye hayran kaldn vurgulayan çetindoan, Konuklarmz çok etkilendiler, inallah bir dahaki sefere daha uzun soluklu bir bölge ziyareti gerçekletirecekler. Göbeklitepede, son zamanda güzel çalmalar yaplm. Eminim bundan sonra reklamn da artmasyla dünyann her yerinden ziyaretçilerin akn etmesini bekliyoruz. eklinde konutu.

Heyet, Balklgöl Yerlekesi ve anlurfa Müze Kompleksinde de gezi ve incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git