Göbeklitepe Japon şairlere "ilham kaynağı" oldu

Japon şairler, 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe ören yerinde şiir yazıp okudu

Haberler 13.05.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Japon airler, 12 bin yllk geçmiiyle tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen ve Dünya Miras Geçici Listesindeki Göbeklitepede iir yazp okudu.

Halfeti Kent Konseyi Bakan Nihat Özdaln daveti üzerine, anlurfaya gelen ve aralarnda ünlü Japon airlerin bulunduu bir grup, Haliliye Belediye Bakan Fevzi Demirkolun hayata geçirdii Göbeklitepe Okumalar etkinliine katld.

Dünyann bilinen en eski tapnak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe ören yerinde gezi ve incelemelerde bulunan airler, arkeolojik bulgular gözlemleyerek merak ettikleri sorulara rehberler araclyla yant ald.

Daha sonra Göbeklitepe ile ilgili msralar yazan Japon airler, bunlar basn mensuplaryla paylat.

Etkinlikle ilgili gazetecilere açklamada bulunan Belediye Bakan Demirkol, Göbeklitepenin uluslararas alanda tantmna katk sunmak amacyla böyle bir çalma yürüttüklerini belirtti.

LHAM KAYNAI OLDU

Japon air Yasuhiro Yotsumoto ise Göbeklitepenin ismini daha önce çok duyduunu ve dünyann en eski yaptlarnn bulunduu yeri görmenin heyecann yaadklarn ifade etti.

Türkiye ve Japonyann iir anlaynn birbirine benzediini aktaran Yotsumoto, iir dünyadaki hem en eski ey olup, hem de en yeni üründür. Böyle bir program Türk airlerle yapmak benim için çok önemliydi. Burada, dünyann en eski yerleim yerinde bu bütünlüü salamak benim için çok güzel bir duyguydu. dedi.

Yasuke Miyake de etkinliin düzenlenmesinde emee geçenlere teekkür ederek Burada, gerçekten ahane bir kültürün yattn örendim. Göbeklitepeyi kesinlikle herkese tavsiye edeceim. eklinde konutu.

Programn sonunda Haliliye Belediye Bakan Fevzi Demirkol, konuklara hediye takdim etti.

Ana Sayfaya Git