Göç idaresi başkanlığı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün statüsü değiştirilerek Göç İdaresi Başkanlığı oldu.

Haberler 30.10.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz Cumhurbakanl Kararnamelerinde Deiiklik Yaplmas Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, çileri Bakanlna bal Göç daresi Genel Müdürlüünün statüsü deitirildi ve Göç daresi Bakanl oldu.

Merkez, tara ve yurt d tekilatlarndan oluacak Bakanlk, göç alanna ilikin mevzuatn ve idari kapasitenin gelitirilmesi konularnda çalmalar yürütecek.

Bakanlk, Cumhurbakannca belirlenen politika ve stratejilerin uygulanmasn izleyecek ve koordine edecek. Göç Kurulunun sekretarya hizmetlerini yürütecek, Kurul kararlarnn uygulanmasn takip edecek.

NSAN TCARETYLE MÜCADELE KOORDNASYON KURULU

nsan Ticaretiyle Mücadele Koordinasyon Kurulu, ilgili çileri Bakan Yardmcsnn bakanlnda toplanacak. Kurul, insan ticareti suçunu önleme ve bu suçla etkin mücadeleye ilikin stratejilerin oluturulmas konusunda kamu kurum ve kurulular, uluslararas kurulular ile sivil toplum kurulular arasnda koordinasyonu salayacak. Kurulun kararlar, kamu kurum ve kurulularnca öncelikle deerlendirilecek. Kurulun çalma usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek.

GÖç ARATIRMALARI MERKEZ

Göç alannda bilimsel aratrma ve incelemelerde bulunmak, bölgesel ve uluslararas gelimeleri deerlendirmek, bu gelimelerin Türkiyeye yansmalarn incelemek ve bunlara ilikin raporlama ve yayn faaliyetlerini yürütmek; göç uygulamalarn izlemek ve önerilerde bulunmak üzere Göç Aratrmalar Merkezi kuruldu.

Göç Aratrmalar Merkezi, göç alanna ilikin faaliyetler yürütmek üzere kamu kurum ve kurulular, üniversiteler ve üniversitelerde bulunan göç aratrma merkezleri ve sivil toplum kurulularyla i birlii yapabilecek. Göç Aratrmalar Merkezinin kurulu, görev ve yetkilerine ilikin usul ve esaslar Bakanlkça belirlenecek.

L VE LçE GÖç KOORDNASYON KURULLARI

Gerekli görülen il ve ilçelerde göç koordinasyon kurullar oluturulabilecek. Koordinasyon kurullarnn çalma usul ve esaslar Bakanlkça belirlenecek.

Bakanlk merkez ve tara tekilatnda, görev alanna giren hizmetleri yürütmek üzere çalma gruplar oluturulabilecek. Gerekli görülmesi halinde, bakanlklar, kamu kurum ve kurulular, üniversiteler, meslek kurulular, sivil toplum kurulular, özel sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanlar çalma gruplarna dahil edilebilecek.

Ana Sayfaya Git