Göçük altından çağrı merkezine ulaşan kadının yaşadıkları film senaryolarını aratmadı

İzmir'de meydana gelen depremde kendisinin üç, komşusunun bir çocuğuyla göçük altında kalan ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni telefonla arayarak kurtulan Fatma Aladağ, yaşadığı zor anları, gözyaşlarıyla hatırlıyor.

Haberler 05.11.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayrakl ilçesine bal Adalet Mahallesindeki Cumhuriyet Sitesi C Blokta yaayan Fatma Alada depreme, birinci kattaki evinde kendi çocuklar Elif Neva (1), Yusuf Bahri (3), Zehra Ik (4) ve komusunun kz Merve (6) ile birlikte yakaland.

Apartmanlarnda sadece kendi dairesi çöken ve göçük altnda kalan Aladan 112 Acil çar Merkezini arayarak yardm istedii anlar, merkezin görüme kaytlarna yansd.

Kaytlarda 4 çocukla göçük altnda kaldn anlatan Alada, yerlerini görevlilere tarif ederek çok korktuklarn ve yardm beklediklerini anlatmaya çalyor. Yaklak 4,5 saat sonra göçüün altndan çocuklarla birlikte kurtarlan Alada, yaadklarn AA muhabirine anlatt.

EN BÜYÜK KORKUMLA SINANDIM

Bina tamamen çökmedii için ansl olduklarn belirten Alada, en çok korktuu eyin depremde enkaz altnda kalmak olduunu, yannda 4 çocukla korktuunun bana geldiini söyledi.

Bu korkuyla snandm. diyen Alada, sarsnt baladnda büyük bir panik yaadn, neler olduunu doru düzgün hatrlamadn ifade etti.

Alada, Ben mutfaktaydm telefonum yanmdayd, çocuklar farkl odalardayd. Onlarn hepsini nasl bir araya toparladm deprem annda bilmiyorum. Hepsi yanma geldiler, küçük kzm kucama aldm, telefonumu nasl yanma aldm hatrlamyorum. Dar çkmaya niyetlendik. Baktm çok sallanyor, buradan dar çkamayacaz dedim. Bir koltuun yanna geçtik. çocuklar uraya otursak m dedim. Dememle bir anda tavan üstümüze çöktü. diye konutu.

112Y ARADIM ANSIMA LK ARAMADA AçILDI

Alada, göçük meydana geldikten sonra hemen çocuklara baktn ve yaadklarn görünce rahatladn dile getirerek, o anlar u sözlerle anlatt:

Sakin olmaya çaltm. En büyük ansm telefonumun yanmda ve arjnn dolu olmasyd. Önce eimi aradm, ulaamadm. Kaynvalidemi aradm ona da ulaamadm. Sonra yanmdaki kzn annesi arkadam aradm ona da ulaamadm. Umudumu kesmeye baladm. Bir de 112yi arayaym dedim, ansma ilk aramada açld. O bana bir umut oldu. 4 tane çocuk var, soukkanl olmam lazmd. Daha sonra kendimize alan açmaya çaltm. Betonu srtlamaya çaltm ama olmad tavan komple üstüme çökmütü. Açamadm tabii ki. çocuklara sakin olun dedim, telefonun el feneri ile k açtm. Onlar bir taraftan rahatlatmaya çaltm. Tabii bulunduumuz yerde vitrin üzerimize dütü, yerde tabak ve bardaklar olduu için bir yerleri kesilmesin diye özen gösterdim. Kzm ve olum olduu yerden bir adm geride kalsa Allah korusun sonuç bizim admza çok kötü olurdu.

çOCUKLARIN MORALN YÜKSEK TUTMAK çN ARKILAR SÖYLEDM

Göçük altndayken her eyden önce yanndaki 4 çocuu düündüünü vurgulayan Alada, çok ükür karanlkta sa solu ararken elime oyuncak geçti. Oluma araba verdim kzlara bebek verdim. çok mutlu oldular oynamaya baladlar. Onlarn moralini yüksek tutmak için arklar söyledim. Sonra hep beraber dua etmeye baladk, Allahm bizi koru, Allahm bizi kurtar diye. Arada sesler geliyor, çocuklar korkuyor, onlar sakinletirmeye çalyorum. Daha sonra yerimizi buldular. çok ükür tek tek çocuklar çkardlar. ifadelerini kulland.

MUCZELERE NANDIM, BEN DUALAR KURTARDI

Alada, mucizeler sayesinde kurtulduuna dikkati çekerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Benim yaadm bir mucizeydi, anslydm 112ye ulatm. Bir ans da akrabalarmn beni çabuk bulmas. Binann komple çökmemi olmas ayr bir anst. O andan beri göçük altnda kalan herkese dua ediyorum. Hiç haberleri falan izleyemiyorum, sadece Elif bebei duydum. O bir umut oldu. Allah kimseyi böyle eylerle snamasn. Soukkanl olmaya çalyorum. çocuklarm da çok iyi deil ama onlara yanstmamaya çalyorum. Tam anlamyla boalp alayamadm. çok ükür baka insanlar gördükçe halimize ükrediyorum. Yaknlarmzdan, komularmzdan vefat edenler oldu. çok ükür ben mucizeye inandm, beni dualar kurtard.

Ana Sayfaya Git