Gökgöz'ün babası AİHM’ye isyan etti!

İHM'in 'Demirtaş' kararına 'Kobani olayları'nda oğlu öldürülen babadan tepki

Haberler 04.01.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan tahliye edilmesi yönündeki kararna, 6-8 Ekim 2014teki Kobani olaylar olarak bilinen terör eylemlerinde öldürülen Hasan Gökgözün (24) babas Mehmet Gökgöz tepki gösterdi. Gökgöz, Kimse iç ilerimize karmasn, savclarmza ve hakimlerimize karmasn. Ben Avrupay tanmyorum, reddediyorum ve knyorum dedi.

Terör örgütü DEAn, Suriyedeki iç sava srasnda, Kobaniye saldrmas üzerine Ekim 2014te HDP Genel Merkezinin sosyal medya hesabndan ve HDP Merkez Yürütme Kurulundan (MYK) sokaa çkma çars yapld. Terör örgütü PKK yöneticileri de benzer açklamalarda bulunarak, eylem çarsnda bulundu. 6, 7 ve 8 Ekim günlerinde Diyarbakr bata olmak üzere birçok kentte sokak eylemleri yapld. Olaylarda 37 kii, hayatn kaybetti. Hedef alnan birçok kamu ve parti binas hasar gördü. Diyarbakrdaki olaylarda toplam 12 kii, hayatn kaybetti. Olaylar srasnda, yoksul ailelere kurban eti datan Yasin Börü ile arkadalar Hasan Gökgöz, Ahmet Dakak ve Riyat Güne de bulunduklar binadan atlarak, daha sonra silahla vurulup, defalarca bçaklanarak, öldürüldü. Bu saldrdan Börünün arkada Yusuf Er de yaral olarak kurtuldu.

Börü, Gökgöz, Dakak ve Günein öldürülmesiyle ilgili 41 sanktan 16s, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ile devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçlarndan arlatrlm ömür boyu hapis cezasna çarptrld. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 6- 8 Ekim 2014 tarihlerinde yaanan olaylarla ilgili yürütülen soruturma kapsamnda, 4 Kasm 2016da HDPnin eski genel bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda ile birlikte 15 HDPli vekil gözaltna alnd. Demirta ve Yüksekda ile baz HDPli vekiller, terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, toplant ve gösteri yürüyüleri yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme gibi suçlardan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Selahattin Demirta, Edirne Cezaevinde, Figen Yüksekda ise Kocaeli Kandra Cezaevinde bulunuyor.

Öte yandan AHMin Selahattin Demirta ile ilgili ald serbest braklmal kararna tepkiler ise sürüyor. Bu tepkilerden biri de Kobani olaylarnda öldürülen Hasan Gökgözün babas Mehmet Gökgözden geldi. Cezaevinde olan Selahattin Demirta anne ve babasnn görebildiini ama kendilerinin mezar tana baktklarn dile getiren Gökgöz, unlar söyledi:

Ben bu karar reddediyorum. Biz onlarn kanununu tanmyoruz. Biz onlarn iç ilerine karmyoruz. Onlar da bizim iç iimize karmasn. Bizim yargçlarmz, hakimlerimiz, savclarmz ve adalet bakanmz var. Bizim adaletimiz de var. Biz adaletimize güveniyoruz. Hakimlere ve savclarmza da güveniyoruz. Onlar tanmyoruz. Onlar ne kadar söylerse biz reddederiz. Kimse iç ilerimize karmasn, savclarmza ve hakimlerimize karmasn. Biz kendi kanunumuza ve adaletimize güveniyoruz. Onlar hiç tanmyoruz. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sözlerine katlyorum. Ben de sayg duyuyorum. Ben Avrupay tanmyorum, reddediyorum ve knyorum.

Ana Sayfaya Git