Göktaşı düşünce o köy akıllara geldi, 5 yıl önce 40 araçlık para kazanılmıştı

2015 yılında Bingöl’ün Sarıçiçek köyüne düşen göktaşından 40 araç satın alacak kadar para kazanıldığını belirten köy sakinlerinden Mehmet Nezir Ergün, “Göktaşının düştüğü ilde gürültü olur, çatışmayı andıran sesler olur. Bingöl’e düşmüş olsaydı mutlaka bir ses çıkardı" dedi.

Haberler 29.05.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2015 ylnda merkeze 15 kilometre uzaklkta bulunan Sarçiçek köyünde gökta dümü, bata köy halk olmak üzere çevre illerden de gelenler toplayp satarak ciddi bir gelir elde etmiti. Dün akam saatlerinde Bingöl dahil Trabzon, Artvin, Malatya, Elaz, Diyarbakr, Erzurum, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Ardahan bata olmak üzere bir çok ehirden göktann dütüü görülmesiyle, Sarçiçek köyü yine akllara geldi. Bingöle de dümü olabileceini deerlendirilen gök ta nedeniyle gece bir çok kii aramaya çkmt. u ana kadar tam olarak nereye dütüü tespit edilemeyen gökta ile ilgili 2015 ylnda 150 bin TL civarnda meteordan para kazanan çiftçi 3 çocuk babas Mehmet Nezir Ergün (52), iddial konuarak, göktann Bingöle dümediini, dütüü ilde gürültü duyulmu olmas gerektiini söyledi.

GÖKTAININ DÜTÜÜ L DE GÜRÜLTÜ, SES OLUR

Önceki gün Güneydou ve Karadeniz bölgesinde gökta düme olay olduunu anmsatan Mehmet Nezir Ergün, 2015 ylnda Bingöle Sarçiçek köyümüze bir gökta dümütü. Ve o göktan gündeme getiren vatandalar biri de benim. Dün birçok ilde gökta dütüü görülmü. Bingölde baz köylerde ta aramaya çkarken arazilere zarar vermiler. Göktann dütüü il de gürültü olur, çatmay andran sesler olur. Bingöle dümü olsayd mutlaka bir ses çkard. Rastgele lütfen insanlarn arazilerini tarumar etmeyin dedi.

2015TE 40 ARAç PARASINA YAKIN TA BULUNDU

Köyde göktan bulanlardan kiminin evlendiini, kiminin araç aldn kiminin ise evini tamir ettiini anmsatan Ergün, 2015 ylnda gökta dütüü zaman düündüm milyonda bir görülen bir olay. Öncelikle maddiyat yoktu aklmda sadece aratrmak için ve Bingölün ve köyümüzün adn duyurmak için topladm. Para ile satldn örendim. Ben, köydekiler ve sadece köydekiler de deil merkezden, çevre illerden de gelenler oldu o zaman. Yani nasibi olan buldu. Sadece bizim köyde 40 araç parasna yakn ta bulundu. Kimi evini tamir etti, kimisi nianland, kimisi evlendi. çok da güzel bir durumdu. Kimin nasibin de varsa o buldu ite ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git