Gönül elçileri protokolü!

Şanlıurfa'da erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için "gönül elçileri" devreye sokuldu

Haberler 28.11.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü, erken yata ve zorla yaptrlan evliliklerin önüne geçilmesi amacyla kanaat önderlerinden gönül elçileri oluturdu.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü, kadna kar iddetle mücadele çalmalar kapsamnda, erken yata evlilik ve zorla evlilikle mücadelede için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamnda, kanaat önderleriyle gönül elçileri olmalar konusunda i birlii protokolü imzaland. lk etapta 4 kanaat önderiyle imzalanan protokolün kent geneline yaylmas hedefleniyor.

Konuya ilikin açklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Hasan Bilici, kadna kar iddetin her türlüsüyle mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti. Kentteki erken yata ve zorla evliliklerin önlenmesi amacyla bir çalma balattklarn aktaran Bilici, öyle konutu:

GÖNÜL ELçLER

limizde kanaat önderleri, airet önderleri ve toplum içerisinde sevilen, sözü dinlenilen insanlarla bir araya gelerek erken yata ve zorla evliliklerin sakncalar ve hukuksal sorumluluklar anlatlyor. Bu anlamda birlikte çözümler bulmaya çalyoruz. Bir süredir, kanaat önderleri ve airet liderleriyle bir araya geldik, bundan sonrada anlurfada sözü dinlenen, sevilen insanlarla bir araya gelerek onlarn desteklerini almaya çalacaz. Bu kiileri gönül elçileri yapmaya çalyoruz, bu sorunun çözümü noktasnda onlarn desteklerini, ilgilerini almaya çalyoruz. Sa olsunlar bugüne kadar ziyaret ettiklerimiz ve sorunu paylatklarmz sonuna kadar bizleri desteklediler. Bu çerçevede gönül elçilerimiz olmalar için küçük de birer protokol imzaladk.

Bilici, balattklar çalmayla güzel sonuçlar alacaklarna inandklarn, kent genelinde böyle bir problemin ortadan kalkmasn amaçladklarn söyledi.

Kanaat önderi Ahmet Karavar da bu projeyi desteklediini belirterek küçük yata evlilik ile balk parasnn artk kalkmas gerektiinin altn çizdi. Bölgedeki evliliklerle ilgili deiimin baladn ve bunun görüldüünü anlatan Karavar, bu konun en ksa sürede ülke gündeminden çkmasn istediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git