Göremediği madenci babasının ismini taşıyor

Siirt'in Şirvan ilçesindeki geçen yıl meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 29 yaşındaki Yavuz Yıldız'ın ismi, olaydan 3 ay sonra dünyaya gelen oğluna verildi

Haberler 18.11.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin irvan ilçesinde meydana gelen maden faciasnda hayatn kaybeden Yavuz Yldzn ismi, olaydan 3 ay sonra dünyaya gelen oluna verildi.

irvan ilçesine bal Maden köyünde 17 Kasm 2016da meydana gelen faciada hayatn kaybeden ve toprak altndan 20 gün sonra çkarlan 16 içiden oför Yldzn acs, ilk günkü tazeliini koruyor.

Baba Ramazan Yldz, torunlaryla irvan ilçe merkezindeki mezarlkta bulunan olu Yldzn kabrini ziyaret ederek dua etti. Yldz, AA muhabirine yapt açklamada, 16 içinin hayatn kaybettii ve son içiye 26 gün sonra ulalan faciay unutmann mümkün olmadn söyledi.

Olu Yavuzun biri kz biri erkek 2 çocuk sahibi olduunu anlatan Yldz, Onun ölümünden 3 ay sonra bir erkek çocuu daha dünyaya geldi. Onun da adn Yavuz Can koyduk. Olum Yavuzun adn bu ekilde yaatacaz. dedi.

Yavuz Cann babasn hiç görmediini ifade eden Yldz, onun bir dier babasnn da Devlet baba olduunu belirtti.

Yldz, olu Yavuz ile faciadan 20 dakika önce telefonla görütüünü anlatarak, öyle dedi:

Genç dinamik, iini, vatann seven bir kiilie sahipti. Sevilen bir insand. Olaydan 20 dakika önce telefonla görütük. Olaydan sonraki pazar günü KPSSye gireceini anlatmt. Telefon görümesinden sonra göçük oldu.

Yldz, irvandaki faciada hayatn kaybeden 16 madencinin de Manisann Soma ilçesinde hayatn kaybeden 301 madenci gibi ehit kapsamna alnmasn beklediklerini kaydetti.

Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Adalet tecelli ederse bir nebze de olsa gönlümüz rahatlam olur. Adaletimize güveniyoruz. diyen Yldz, faciada suçlu olanlarn cezalandrlmasn talep etti.

Yavuz Yldzn aabeyi Yunus Yldz da kardeinin yerini hiçbir eyin alamayacan, faciada hayatn kaybedenlerin ehit kapsamna alnmasn istediklerini belirtti.

Yldz, çok ükür bir olu oldu. Yavuzun ismini ona vererek yaattk. Ona her hitap ettiimizde Yavuz aklmza geliyor. Bununla teselli buluyoruz. diye konutu.

Siirtin irvan ilçesinde 17 Kasm 2016da özel bir maden ocanda meydana gelen heyelanda toprak altnda kalan Mehmet Kasm Tari, Murat Ant, Nusret Beyazalma, Reit Can, Sava Kzlkan, Sedat Bulut, efik Tuncer, Yavuz Yldz, Mahmut Batumak, brahim Klnç, Kerem Arat, Bedrettin Cayl, Abdurrahman Sönmezsoy, smail Tekin, Abdulbaki Aydn ve Halil Baer hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git