Görenler Şaştı Kaldı

Muş'un Varto İlçesi'nde, kayalıklarda mahsur kalan 7 büyükbaş hayvandan 5'i köylüler tarafından kurtarılırken, 2'si düşerek telef oldu.

Haberler 13.09.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Varto lçesinin Yeni Mahalle Küme Evlerde hayvanclk yapan Melik Avinç ve Ahmet Günee ait 7 büyükba hayvan, Manidar mevkindeki kayalklara çkarak mahsur kald. Hayvanlardan 2si kayalklardan düerek telef oldu. Kalan 5 hayvann kurtarlmas için AFAD ekiplerinden yardm istendi. Yetkililer, dac ekiplerinin Ankarada görevli olduunu ve bu hayvanlarnda havadan alnmas gibi bir imkanlarnn olmadn belirtti. Bunun üzerine kollar svayan köy halk kendi imkanlary kurtarma operasyonu düzenledi. Yaklak 4 saatlik bir çalma sonucu hayvanlar indirmeyi baaran köylüler telef olan iki hayvana üzüldü.

KÖYLÜLER KURTARDI

Mahalle Muhtar Ziyaeddin Bekta, AFAD ekiplerinden yardm alamaynca kendilerince bir kurtarma plan hazrladklarn söyledi. Kayalkta mahsur kalan hayvanlarn geçi güzergahna bir kalas yerletirmeye karar verdiklerini belirten muhtar Bekta, Köyün gençlerinden Vedat Günei hayvanlarn mahsur kald yere ip yardm ile çkardk. Daha sonra hayvanlarn geçmekte zonland dar alana kalaslarla yol yapt. Hayvanlar bu kalaslarn üzerine basarak ilerledi ve kayalk alandan çkmay baard. Biraz tehlikeliydi ama baka çaremiz yoktu. Eer biz bunu yapmasak 5 hayvan da dierleri gibi telef olacakt diye konutu.

Ana Sayfaya Git