Görme engelliler çevrim içi kursla Kur'an-ı Kerim öğreniyor

Şanlıurfa'da Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim eğitimi alan görme engelliler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında internet ortamında devam ediyor.

Haberler 27.04.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa l Müftülüü ile Büyükehir Belediyesince açlan kursa katlan 20 görme engelli, Braille alfabesiyle Kuran- Kerim okumann mutluluunu yayor. Aralarndan zihinsel ve bedensel engellilerin de bulunduu kursiyerlerin eitimi , Kovid-19 tedbirleri kapsamnda Diyanet leri Bakanlnn yürüttüü Evde Kuran Öreniyorum projesiyle çevrim içi devam ediyor.

Kuran- Kerim okuma, fkh, siyer ve dini ilimler eitimi alan engeliler, ramazan aynda mukabele okuyarak 2 hatim yapmay hedefliyor.

Kuran kursu eitmeni Zeynep Akba, AA muhabirine, Kovid-19un hayatn her alann olumsuz etkilediini söyledi.

Görme engellilerin okumay parmak ucuyla örendiini belirten Akba, Braille alfabesini örenmenin çok zor olduunu ve büyük azim ve çaba isteini ifade etti.

Akba, örencilerin Kuran- Kerimi dokunarak ve alglayarak gönül gözüyle örendiklerine aktararak öyle devam etti:

Pandemi nedeniyle eitimlerimizi çevrim içi devam ediyoruz. Türkiyenin çeitli illerinden örencilerimiz var. Hem kuran öreniyor hem de dini bilgiler öreniyor. Bunun yannda kuran bilenlere tecvit öretiyoruz. Ramazan ayndayz, örencilerimizle günde 2 cüz okuyoruz. nallah ramazan ay sonu doru 2 hatim yapm olacaz. Örencilerimiz pandemi nedeniyle kurslara ara verilince eitimlerin çevrim içi devam etmesiyle çok sevindi. Pandemiyi frsata çeviriyoruz. Birbirimizin dilinde anlyoruz. Eitim imkan salayan yetkililere çok teekkür ediyoruz.

çalan kadnlara yönelik de eitim verdiklerini dile getiren Akba, Görme engeli örencilerimizin yan sra çalan kadnlarmza da akamlar çevrim içi eitim veriyoruz. Bu ekilde üç hafta kuran örenen kadnlarmz oldu. çevrim içi eitim özellikle engellilerimiz ve çalan kadnlarmza bir frsat oldu. Birçok engel ortadan kalkt. Pandemiyi frsata çevirerek iyi yönünü de kullanalm. ifadesini kulland.

PANDEMYE RAMEN KURANDAN GER KALMADIK

Görme engelli Muhammed Furkan Karatoprak, pandemi nedeniyle evden çkamadklarn belirterek bu süreçte çevrim içi eitimlere katldn söyledi.

Ramazan ayn en iyi ekilde deerlendirmeye çaltn anlatan Karatoprak, Eskiden kursa giderdik imdi gidemiyoruz. Pandemiye ramen Kurandan geri kalmadk. çevrim içi eitim bizim içinde iyi oldu hem evimizde eitimizi alyoruz hem de mukabelemizi yapyoruz. Hocamla günde iki cüz okuyoruz. Ay sonunda iki hatim yapacaz inallah. Bizlere bu imkanlar sunan l müftülüümüze ve belediyemize teekkür ederim. dedi.

Görme engelli Ahmet Furkan Tagaz ise çevrim içi eitimle Kuran- Kerimden uzak kalmad için çok mutlu olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git