Görüntüler cezbediyor

Tunceli'nin dağ köylerindeki yılkı atları fotoğraf tutkunlarını cezbediyor

Haberler 10.02.2021 - 06:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelinin Pertek ilçesinde, dalk alanlarda yaamlarn sürdüren ylk atlar, fotoraf sanatçlarnn ilgi oda oluyor.

Doal, tarihi ve kültürel güzellikleriyle öne çkan Pertek ilçesi, her mevsim çevre il ve ilçelerden çok sayda turisti arlyor.

Kentte kar yann en az etkili olduu yerleim yerlerinden olan ilçede, dalk ve ormanlk alanlarda yaayan ylk atlar da doaya ayr bir güzellik katyor.

GÖRÜNTÜLER CEZBEDYOR

Mevsime bal ot ve su bulmakta zorluk çeken atlar, baz zamanlarda yerleim yerleri yaknlarna kadar iniyor.

lçeye bal Akdemir köyünde keçi ve koyun yetitiricilii yapan besicilerin, allarn çevresine brakt saman ve yoncalarla karnlarn doyuran atlar, fotoraf tutkunlarnn büyük ilgisini çekiyor.

Koloniler halinde gezen ve dört nala koan atlar, renkli görüntüler oluturuyor.

Fotorafç Malik Kaya, ylk atlarnn yaam mücadelesine hayran kaldn söyledi.

Pertek ilçesinin her mevsim güzel olduunu ifade eden Kaya, Bölgemiz; tarihi, yaban hayat ve kültürel zenginliiyle oldukça önemli. Kentte son yllarda ylk atlarnn says da artmaya balad. Özellikle Pertek ve çemigezek ilçelerinde, sahiplerince doaya braklan ya da uzun süre doada kald için yabanileen çok sayda ylk at var. Bizler de belirli zamanlarda buralara geziler düzenleyip atlar fotoraflyoruz. dedi.

Hasret Özcan da ilk kez ylk at gördüünü ve atlarn kousundan çok etkilendiini dile getirdi.

Özcan, atlar drone ile havadan görüntülediini belirterek, Onlarn koloniler halindeki hareketini drone ile havadan çekmek çok güzel oluyor. Belgesel tadnda fotoraf ve videolar çektiim için çok mutluyum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git