Gözaltı arbedesi!

Gözaltı işlemine tepki gösterenler ile polis arasında arbede: 4 yaralı

Haberler 01.03.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, dur ihtarna uymayan motosikletli U.D., polisin takibi ile yakaland. Polise direnen U.D., gözaltna alnmak istenince çevredeki akrabalar da tepki gösterdi. Polise mukavemette bulunan kiiler ile ekipler arasnda çkan arbedede 4 polis yaraland. Takviye ekibin gelmesiyle gerginlik sona ererken, U.D. ile 3 kii gözaltna alnd.

Olay, önceki akam Beykaps Mahallesinde meydana geldi. l Emniyet Müdürlüüne bal ekipler, kent merkezinde motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapt. Denetimlerde sürücü U.D., dur ihtarna uymayarak motosikleti ile kaçt. üphelinin peine düen ekipler, 2 kilometrelik takibin ardndan motosikleti durdurdu. Polise direnen U.D., yere yatrlp elleri arkadan kelepçelendi.

MASA VE SANDALYE ATTILAR

Bu srada üphelinin akrabalar ve tandklarndan oluan yaklak 20 kiilik grup, polislere tepki gösterdi. Kahvede oturan kiiler, polislere masa ve sandalye atmaya balad. Ekipler, havaya ate ederek kalabal datmaya çalrken, 4 polis de yaraland. Takviye ekiplerin gelmesiyle gerginlik sona ererken, 4 polis de hastaneye kaldrld. Bu anlar ise cep telefonu kamerasna yansrken, çeitli suçlardan kayd olduu belirtilen U.D. ile 3 kii polise mukavemetten gözaltna alnd.

VALLKTEN AçIKLAMA

anlurfa Valiliince yaplan açklamada, soruturmann sürdüü belirtilerek, öyle denildi:

limiz Eyyübiye lçesi Sancaktar Mahallesinde, 27.02.2022 tarihinde Yunus ekiplerinin dur ihtarna uymayan bir motosiklet sürücüsü, yaklak 2 kmlik takipten sonra akrabalar ve tandklarnn olduu kahvehane önünde yakalanmtr. Motosiklet sürücüsü U.D. görevlilerimizce gözaltna alnd esnada kahvehanede bulunan sürücünün akrabalar ve tandklarndan oluan yaklak 20 kiilik bir grup olaya müdahil olmu ve görevlilerimize mukavemette bulunmutur. Motosiklet sürücüsü ile birlikte 3 kii daha gözaltna alnmtr. Gözalt ilemi yaplrken 4 polis memurumuz da yaralanmtr. üphelilerin sorgulamalarnda; motosiklet sürücüsünün 2 adet kasten yaralama suçundan kaydnn olduu, olaya müdahil olan 2 kiinin ise görevli memura mukavemet, genel güvenliin kasten tehlikeye sokulmas (Ateli Silah Kullanma), resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan, trafik güvenliini tehlikeye sokma, kasten yaralama, tehdit ve antaj suçlarndan kaytlarnn olduu tespit edilmitir. Konu ile ilgili soruturma devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git