Gözyaşları sel gibi aktı

Kızılırmak'ta boğulan 3 çocuğun cenazeleri Şanlıurfa'da toprağa verildi

Haberler 13.06.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivasta, serinlemek için girdikleri Kzlrmakta boulan 3 çocuun cenazeleri memleketleri anlurfada topraa verildi.

Patates ekimi için gittikleri Sivasta serinlemek için girdikleri Kzlrmakta cansz bedenleri çkarlan kardeler Mahmut (12) ve Kadir Yamur (10) ile Mehmet Zurnacnn (8) cenazeleri anlurfann Bozova ilçesine getirildi.

Mahmut ve Kadir Yamurun cenazeleri ilçe merkezindeki Krmzpnar Mahallesi Camisinde l Müftü Yardmcs Hüseyin Ortaç tarafndan kldrlan namazn ardndan ilçe mezarlnda topraa verildi. Tören srasnda çocuklarn yaknlar gözya döktü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin alnd cenazeye, Bozova Kaymakam Halil brahim Kazar, lçe Jandarma Komutan Üstemen Akif Demir ile çocuklarn yaknlar katld.

GÖZYALARI SEL GB

Krmzpnar Mahallesi Muhtar Hüseyin Albayrak, gazetecilere yapt açklamada, olaydan dolay büyük bir üzüntü yaadklarn dile getirerek ailenin ekonomik olarak zor durumda olduunu, çocuklarn da okul harçlklarn çkarmak için çaltklarn belirtti.

Mehmet Zurnacnn cenazesi ise ilçe krsalndaki Yaylak Mahalle Camisinde klnan namazn ardndan topraa verildi.

Patates ekimi için Sivasa giden mevsimlik tarm içilerinin çocuklar olan Mahmut Yamur, Kadir Yamur ve Mehmet Zurnac dün serinlemek için Kzlrmakn Kzlkavraz köyünden geçen bölümünde suya girdikten bir süre sonra kaybolmu, ekiplerce yaplan çalmalar sonucu 3 çocuun cesedine ulalmt.

Ana Sayfaya Git