Güçlü demokrasi hedefimizdir!

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Sadece parlamenter sistemi yeniden kurma hedefiyle sınırlı ufuk, muhalefet için yeterli değildir. Bizim geleceği dönük güçlü bir demokrasi hedefimiz olmalıdır" DEDİ.

Haberler 24.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, Sadece parlamenter sistemi yeniden kurma hedefiyle snrl ufuk, muhalefet için yeterli deildir. Bizim gelecei dönük güçlü bir demokrasi hedefimiz olmaldr. dedi.

Sancar, bir otelde sivil toplum kurulu temsilcilerinin katlmyla düzenlenen toplantda, dün HDP Diyarbakr l ve merkez Yeniehir ilçe binalarna yönelik operasyonun demokratik siyasete yönelik saldrlar olduunu öne sürdü.

Mücadeleye devam edeceklerini aktaran Sancar, belediyelere görevlendirmeleri eletirdi.

KAYYUMLARI ELETRD

Mecliste Kobani bahanesiyle çkan olaylara ilikin aratrma önergeleri verdiklerini ve reddedildiini anlatan Sancar, Bu konuda sorumluluk hem siyasi hem de hukuksal olarak iktidardr. Olaylarda 52 kii katledildi. Bunlarn büyük bir bölümü HDPliydi. Kim ne yaptysa ve kim neden sorumluysa aça çkarmak için her türlü çalmaya varz. diye konutu.

HEDEF GÜçLÜ DEMOKRAS

Hedeflerinin güçlü bir demokrasinin inas için çalmak olduunu ifade eden Sancar, Sadece parlamenter sistemi yeniden kurma hedefiyle snrl ufuk, muhalefet için yeterli deildir. Bizim gelecei dönük güçlü bir demokrasi hedefimiz olmaldr. Bugüne kadar temel sorunlarn çözümünü engelleyen, sorunlarn kangrenlemesine yol açan zihniyet unsurlarn sorgulayabileceimiz hedeflere younlamaktr. Sadece son 5 yl, 18 yl, 40 yl deil bence son 100 yl deerlendirerek gelecee yönelik hedeflerimizi geni tartmamz lazm. Bunu bütün demokrasi güçleri ve demokratlarla yapmak istiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git