Gülermisin ağlarmısın?

Diyarbakır'da 36 yıl önce boşandığı eşinin 200 bin liralık kredi borcu, kendisine kalan 72 yaşındaki emekli polis Ömer Faik Kebapçıoğlu, yetkililerin kendisine yardım etmesini bekliyor

Haberler 15.09.2020 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 72 yandaki emekli polis Ömer Faik Kebapçolu, 36 yl önce ilk ei Meryem Sardan boand. Yaklak 14 yl önce Sarnn hayatn kaybetmesinin ardndan bankadan çektii 200 bin liralk kredi, 36 yl önce boand ei Kebapçoluna kald. Eski ei ile aralarnda hiçbir ban bulunmadn belirten Kebapçolu, yanllktan dönülmesi için yetkililere çarda bulundu.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde yaayan ve 36 yl önce ilk ei Meryem Sar tarafndan terk edilen 72 yandaki Ömer Faik Kebapçolu, daha sonra einden boand. 36 yl içerisinde eski ei baka biriyle evlenirken kendisi de Diyarbakrda baka bir kadnla hayatn birletirdi. 2006 ylnda eski ei Meryem Sar, hayata gözlerini yumdu. Eski einin öldüünü bile bilmeyen Kebapçolu, geçtiimiz yl icradan gelen mesajla neye uradn ard. Eski einin bankadan çektii 200 bin liralk kredinin kendisinden tahsil edileceini örenen Kebapçolu, hiçbir ilikisi olmad halde eski einin borcunun kendisinin üzerine ykldn belirterek yetkililerin kendisine yardm etmesini istedi.

BENDEN SONRA BAKA BR EVLLK YAPMI, VARS OLACAKSA ÖBÜR ADAMI YAPSINLAR

36 yl önce boand einin bakasyla evlendiini ve kendisi hiçbir hukuki ba kalmadn aktaran Ömer Faik Kebapçolu, varis olarak kendisinden sonra evlendii einin yaplmas gerektiini söyledi. Olayn içerisinde dolandrcln olabileceini kaydeden Kebapçolu, 1984 ylnda Sivasta bulunduum bir srada eim ben evde olmadm bir dönemde evin bütün eyasn yükleyerek çekip kendi memleketi Konyaya gitmi. Daha sonra geldim, hukuki süreç balatld, dava açld. Eve dönmeyi reddetti, boanma davas sonucu 1984 ylnda mahkeme kararyla boandk. Daha sonra çocuum vard, Konyaya görmek için gittim göstermediler. Ondan sonra ben bir daha ne yüzlerini gördüm ne seslerini duydum ne de aradm. 36 yl sonra ubat aynda bana bir mesaj geldi, Miras brakannz Meryem Sar stanbul Varlk Yönetime olan borcundan dolay, hakknzda stanbul 11inci cra Müdürlüünün esas sayl dosyasyla icra talebi balatlmtr, detayl bilgi için arayn mesaj geldi. Ben bu numaray aradm zaman bana borçlu olduumu, hemen icrada ilk taksiti yatrmam istediler. Bende buna itiraz ettim, kadndan boandm kendisi ile hukuki bamn olmadn söyledim. Defalarca beni aradlar, sesli mesajlar atld, sürekli aranarak Sen ödemezsen çocuklarndan bile olsa bu para alnacak deniliyor. Bende bana tebligat gönderim hukuki yollarda hakkm arayaym itirazm yapaym dedim. Buna ramen gelen giden bir ey yok, bana tebligat gönderdiklerini adresimde bulunamadm için geri gönderildiini söylediler, ben adresim yerim belli sürekli adresimde olan bir insanm. Tebligat bana gelmi deil, ödemesem hakkmda tebligat yapld kabul edilerek mal varlmza haciz koyarak banka hesaplarma el koyacaklarn söylediler. Mal varlm yok, emekli harçlmdan baka bankayla hiçbir eyim yok. Dilekçemi verdim, ilk mesaj geldiinden beri benim evimde huzurum kalmad, ailem bunun nasl geldiini ve izah etmemi istiyorlar. Ben bunun izahn yapamyorum, akllara zarar bir durum 36 yl olmu boanal, benden sonra baka bir evlilik yapm varis olacaksa öbür adam yapsnlar, beni neden varis yapyorlar ve neden borçlu çkartyorlar. Bata Cumhurbakanmz, Adalet Bakanmz ve dier yetkililere sesleniyorum ben bir ey yapamyor ve derdimi kimseye anlatamyorum. Bu ite dolandrclk ii var, kim bu iin içinde bilmiyorum, beni kim varis seçmi ise hepsi bu iin içindedir. Ama kimdirler nedirler, bulamadm devletimiz aratrp bulacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git