Gülhabar barajı turizme kazandırılıyor

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Gülhabar Barajının turizme kazandırılacağı bildirildi.

Haberler 09.10.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Belediyesi proje biriminden yaplan açklamada, Frat Kalknma Ajansna (FKA) sunulan Gülbahar Barajnn Turizme Kazandrlmas Fizibilite Projesinin kabul edii aktarld.

288 hektarlk gülbahar barajnda uygulanacak projeyle kent turizmine önemli katkda bulunaca vurgulanan açklamada, alann tamamen dönütürülmesiyle birçok etkinlik yaplabilecei ifade edildi.

BARAJ TURZME AçILACAK?

Açklamada, Frat Kalknma Ajansnn 2018 Yl Fizibilite Destei program kapsamnda kabul edilen projemizle Gülbahar baraj çevresini turizme kazandrmay hedefliyoruz. 288 hektarlk alanda sosyal tesis görsel tasarm ve proje planlar, kamp alan, su sporlar, bisiklet yolu, yürüyü yolu, çocuk oyun alanlar, liman, iskele, oturma alanlar, piknik ve mesire alanlar, otopark, güvenlik merkezi, yeil alan düzenlemesi, çok amaçl tesis, tiyatro ve konserler için açk hava sahnesi, sportif faaliyetler için okçuluk, futbol, voleybol, trmanma, ip parkuru, boyatopu gibi alanlar, ta evler, çeme, wc ve duluklar yer alacak Havza çalma planlar ve fizibilite raporlar hazrlanacakdenildi.

Ana Sayfaya Git