Gülistan 55 gündür kayıp

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 55'inci günde de sürdürüldü. Okul arkadaşları ve Tunceli Kadın Platformu üyeleri, Gülistan Doku'nun en son görüldüğü Sarısaltuk Viyadüğü yanında basın açıklaması yaptı. Abla Aygül Doku, viyadükte yürüyerek, "Gülistan neredesin?" diye bağırdı. Fenalaşan Doku'yu, yakınları ve arkadaşları teskin etmeye çalıştı.

Haberler 28.02.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocakta kald yurttan çktktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda oturan ailesinin, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmalar balatld. Yaplan tespitler üzerine arama çalmalar, Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld.

Gülistan Dokunun bulunmas için çalmalar, 55inci gününde de sürdürüldü. Arama çalmalarna AFAD görevlileri ile Adana Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama- Kurtarma (JAK) timleri ve Van Emniyet Müdürlüüne bal su alt arama- kurtarma ekipleri katld. Arama çalmalar, Sarsaltuk Viyadüünden balanarak, Uzunçayr Baraj Gölündeki elektrik üretimi yaplan ana türbinlerin bulunduu kapaklarn olduu 10 kilometrelik alanda gerçekletirildi. Ekipler, botlarla su yüzeyinde ve kyda da arama çalmas yapt.

BASIN AçIKLAMASI YAPILDI, ABLASI FENALATI

Okul arkadalar ve Tunceli Kadn Platformu üyeleri, Gülistan Dokunun en son görüldüü Sarsaltuk Viyadüü yannda basn açklamas yapt. Tunceli Kadn Platformu Sözcüsü Duygu Kurban, Gülistan bulunana kadar bu iin peini brakmayacaklarn söyledi. Basn açklamasnn ardndan Gülistann ablas Aygül Doku, viyadükte yürüyerek, Gülistan neredesin? diye bard. Fenalaan Aygül Dokuyu, yaknlar ve arkadalar teskin etmeye çalt.

Ana Sayfaya Git