Gülistan Doku dosyası kapatılmak isteniyor

Tunceli de 264 gündür kayıp olan Gülistan Doku’ya ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın yapılmadığını belirten ablası Aygül Doku, dosyanın kapatılmak istendiğini söyledi.

Haberler 24.09.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dersim Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi 2nci snf örencisi 21 yandaki Gülistan Dokudan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alnamyor. 264 gündür kayp olan Dokuya ilikin Tunceli Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatlsa da Dokunun kaybolmasnda üpheli olan Zaynal Abarakovun imdiye kadar kapsaml bir ifadesine bavurulmad. Cadde ve sokaklar mobese kameralaryla donatlm kentte, Dokuya ilikin bir ize rastlanmazken, ailesi kapsaml bir çalma yaplmamasndan ikayetçi.

Dokunun aile avukat Ali çimen hakknda da soruturma balatld. çimen, Dokuya ilikin hazrlanan bilirkii raporunun ikinci ksmnda yer alan Suya düen bir cismin olmad ifadesini Austos aynda kamuoyuna duyurarak, Soruturmann gizliliini ihlal etmek ile suçlanyor. Kardeine ilikin yürütülen soruturmada her hangi bir ilerleme kat edilmediini söyleyen Aygül Doku, dosyasn kapatlma kaygs tadklarn söyledi.

GÖRÜME TALEPLER YANITSIZ KALDI

Dokunun kaybolmas olaynda balatlan soruturmann tkandn belirten ablas Aygül Doku, Cumhurbakan bata olmak üzere birçok yetkiliyle görüme taleplerinin yantsz kalmasnn ardndan annesiyle birlikte oturma eylemi balattklarn kaydetti. Eylemi balattktan sonra gözaltna alndklarn hatrlatan Doku, Gözaltna alnmamz adaletsizlik ve hukuksuzluktu. Bu hiçbir hukuk kitabnda görülmedi. Annemin yllardr takt beyaz tülbendi bandan alnm yerlerdeydi. Annem ve bende zorla götürüldük. Biz katil, tecavüzcü, hrsz deiliz. Bir annenin kzn aramasndan daha doal ne olabilir. Kzmza dair bir iz de vermiyorsunuz. Suda dediniz yok, aileyi yarglamyorsunuz. Gözaltndan sonra görütüümüz Vali, yetkililerle görütüünü, cevap beklediini söyledi. imdi biz Validen Cumhurbakanyla görümek için cevap bekliyoruz dedi.

DOSYANIN KAPATILMA ENDES

Yetkililerle görüme taleplerinin karlanmamas durumunda tekrar Ankaraya gideceklerini söyleyen Doku, Aile olarak dosyann kapatlmas endiesi yayoruz. Bize, kardeinizi unutun, buhar oldu demelerini kabul etmiyoruz. Meclise gideceiz, vekillerle görüeceiz. Gerekirse herkesin kapsn tek tek çalacaz. Gülistana ne yaptlar sorusuna dair her ihtimal aklmza geliyor. Bu bizi daha çok tedirgin ediyor. Artk tahammül snrlarmz kalmad. Düünün biz kyamadmz kardeimizin artk kemiklerini bile isteme durumuna geldik. Gülistana ne olduuna dair birçok soru iareti var. Yetkililerden Gülistann ailesini, Zaynaln ailesiyle kartrlmamasn istiyoruz. Gülistann ailesi hedef olmamal diye konutu.

UMUDUMUZ VAR

Aile avukatlarna soruturma açlmasnn hukuksuz olduunu dile getiren Doku, Dünya kamuoyuna mal olmu bir olay var. Bir avukatn bunu aydnlatmas için görevini yapmas kadar doal ne olabilir? nsanlar merak ediyor. O zaman basavcsndan tutun valisine kadar bu olay aydnlatmak için her gün insanlara açklama yapn. Siz bu açklamalar yaptnzda bizim avukatmz açklama yapmak zorunda kalmayacak. Dosyaya avukat Eren Keskin de dahil oldu. Gülistann akbetini ortaya çkmas için elinden gelen bütün çalmalar yapacan, ilgileneceini söyledi. ki avukattan da umudumuz büyük. Bu dosyann bir sonuca varp kardeimin akbetini ortaya çkaracana inanyoruz ifadelerini kulland.

GÜLSTAN çN SES

çileri Bakan Süleyman Soylu ile yaptklar görümede Zaynal Abarakovun gözetim altnda tutulduunu aktaran abla Doku, buna ramen Zaynal Abarakovun imdiye kadar konumadn söyledi. Doku, Gülistan nerede olursa olsun, Zaynal Gülistan gece darp edip, zorla araca bindirdiini kendi ifadesinde söylüyor. Zaynal ve ailesi sorgulanmyor. Savclk Gülistan yüzde 95 suda dedi. Suda olsayd dahi, bu kz suya kim yönlendirdi? Bu sorular ortaya çkacakt. Bizde bunu kabul etmeyecektik. Ne savcnn ne hukuk ve adaletin vicdanna sacak bir cümle deil. Gülistan suda demek, büyük bir çelikiydi. Tek çarm, tüm toplum, özellikle kadnlar, Gülistann akbeti için ses çkarsn dedi.

Ana Sayfaya Git