Gülistan Doku'nun kaybolduğu yerde 8 Mart etkinliği

HDP Genç Kadın Koordinasyonu, 2 yıldan uzun süredir kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun en son görüldüğü yerde 8 Mart açıklaması yaptı.

Haberler 04.03.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadn Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü etkinlikleri kapsamnda, 5 Ocak 2020de kaybolan Üniversite örencisi Gülistan Dokunun son görüldüü iddia edilen Dinar Köprüsünde açklama yapt. Kürtçe Zaman, genç kadnlarn diriliinin zamandr pankartann açld açklamada, Jin, jiyan, azad ve Gülistan Doku nerede sloganlar atld. HDP Milletvekili Dersim Dan yan sra çok sayda kii açklamaya destek verdi.

KTDARA TEPK

Munzur Üniversitesi örencilerinden Melike Altnta, Dokudan 2 yldan uzun bir süredir haber alnamadna iaret ederek, Gülistan bulmak yerine, Gülistan nerede? diyenleri yarglayandr bu iktidar. Gülistann kaybettirilmesinde ba üpheli olan Zaynaln elini kollunu sallayarak ülkenin dna çkarlmasn salayandr bu iktidar. Kzm nerede? Kardeim Nerede? dedii için Gülistann ailesini yarglamaya kalkan kadn düman, Kürt düman politikalarn tescilleyendir bu iktidar sözleriyle AKPye tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git