Gülistan Doku'yu arama çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmaları devam ediyor.

Haberler 15.08.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun (21) ailesinin, Diyarbakrdan kente gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan AFAD koordinesindeki arama çalmalar bugün de sürdürüldü.

Arama çalmalarna, Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal birinci snf dalgçlar, Ankara ve Samsun Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli, Elaz, Van, Yalova, Rize ve Adyaman il emniyet müdürlüklerine bal dalgç polisler ile Diyarbakr, Aksaray, Konya, Adana ve Tokattan AFAD ekipleri katld.

Ekipler, su seviyesi yaklak 16 metre düürülen baraj gölünde daha önceden 17 bölüme ayrlarak iaretlenen noktalarda yaptklar arama çalmasn tamamlad.

Jandarma ve polis dalgç ekipleri aramalar kapsamnda yeniden belirlenerek iaretlenen alanlara dal yapt. Bu çerçevede ekiplerden 2si su alt görüntüleme kameras, biri de botta sonar cihaz desteiyle arama çalmasna destek verdi. 6 AFAD ekibinin de su yüzeyi ve kylarnda botlarla sürdürdüü arama çalmalarnda u ana kadar Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Arama çalmalarn Gülistan Dokunun aabeyi Ramazan Doku da takip etti.

Ana Sayfaya Git