Gülistan hala sır!

Tunceli'de, 295 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku (21) için 15 Ekim günü yeniden başlatılan arama çalışmaları 17 kilometre uzunluğundaki Uzunçayır Baraj Gölü'nde devam ediyor.

Haberler 26.10.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine arama çalmas balatld. AFAD Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara büyükehir belediyeleri, sivil toplum kurulular, üniversiteler ve AFAD gönüllülerinden oluan 542 personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROW cihaz, 6 dron, 4 sonar, 3 arama köpei ile Uzunçayr Baraj Gölünde ve karada arama çalmas yapld. 225 gün süren ve 18 Austos günü sonlandrlan arama çalmalar Tunceli Valiliince 15 Ekim günü yeniden balatld.

GÜLSTANA AT ZE RASTLANMADI

Valilik koordinesinde, 17 kilometre uzunluundaki Uzunçayr Baraj Gölünde balayan ve 10 gündür Gülistan Doku için devam eden arama çalmalar kapsamnda Tuncelinin yan sra Türkiyenin farkl illerinden gelen AFAD, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Jandarma Özel Asayi Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüünden 20si dalgç 45 kiilik profesyonel ekip katlyor. Sabah erken saatlerde balatlan arama çalmalarnda AFADa bal dalgç ekipler, Sar Saltuk Viyadüü çevresinde dal gerçekletirdi. Dallarda 3 su alt arama robotu da kullanlyor. Sonar cihaz ile de baraj kapaklarnn bulunduu bölgede arama yaplrken Gülistana ait bir ize rastlanmad.

Ana Sayfaya Git