Gülistan nerede?

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 158'inci günde de sürdü.

Haberler 11.06.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrlmasnn ardndan kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Yaplan aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Görgü tanklar da ifadelerinde Gülistan en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalmalar balatld. Uzunçayr Baraj gölü içinde ve Sarsaltuk Viyadüü bölgesinde 158 günden beri arama çalmalar aralksz devam ediyor.

Gülistan Dokunun bulunmas için arama çalmalar 158inci günde de devam etti. Bugünkü arama çalmalarna Tunceli AFAD ekipleri, çanakkale ve Elaz Emniyet Müdürlüklerine bal sualt arama kurtarma polis timleri ile zmir Jandarma Komutanlna bal SAT timleri katld. Sabah saatlerinden itibaren Dokunun bulunmas için hem Uzunçayr Baraj gölü yüzeyi hem de göl dibinde arama çalmalarna devam edildi. Yaplan çalmalarda bugün de Gülistana ait bir ize rastlanlmad.

GÜLSTAN NEREDE BLMYORUZ

Anne Bedriye Doku ve abla Aygül Doku ise Gülistan Dokunun kaybolduu günden bugüne aralksz çalmalar takip ediyor. çalmalarn yürütüldüü bölgede açklama yapan Aygül Doku, 158 gündür Gülistandan olumlu ya da olumsuz bir haber almak için bekleyilerini sürdürdüklerini belirterek, 158 gündür hiçbir sonuç alnm deil. Kesin olarak Gülistann bu suyun içinde olup olmadn dahi bilmiyoruz. Aile olarak bu durum karsnda çok yprandk ve her gün de ypranmaya devam ediyoruz. Gülistann yaayp yaanmadn dahi bilmiyoruz. Gülistan nerede bilmiyoruz. Gülistann erkek arkada vard olayn ba üphelisi. Yakn zamanda Gülistann erkek arkadann babas bana sosyal medyadan ulamaya çalt. Olaylar çarptmaya çalt. Bu durumda üzerini örtmeye çaltklar bir eyler olduunu düünüyoruz dedi.

CUMHURBAKANIMIZDAN YARDIM BEKLYORUZ

Kardeinin bulunmas için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoandan yardm beklediklerini anlatan Doku, Annem birçok kez Sayn Cumhurbakanmz ve deerli einden Gülistann bulunmas için yardm talep etti. Bu beklentimiz devam ediyor. Bu suya Gülistandan sonra 3 kii dütü. Bu üç kiiye, yaplan aramalarla ulald. Böyle durgun ve aknts olmayan bir suda Gülistann bulunmamas bizleri çok düündürüyor. u ana kadar sualt aramalar için yaklak bin 500 saat dal yaplm ancak bir iz dahi yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git