Gülistan üzerinden siyaset yapılmasın!

Kayıp Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku'dan "Lütfen acımız üzerinden siyaset yapmayın" tepkisi

Haberler 06.05.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 122 gün önce kaybolduu günden beri ekiplerce aranmasna ramen bulunamayan üniversite örencisi Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, Lütfen, acmz üzerinden siyaset yapmayn. Arama faaliyetleri devam etmektedir. Süreç tüm muhataplar ile ilemektedir. dedi.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksek Okulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun ailesinin, 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalarna Uzunçayr Baraj Gölünde devam edildi.

Göldeki çalmalara l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri ve Tuncelinin yan sra çeitli illerden gelen dalgç polisler ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi katld.

Ekiplerden dalgç polisler çalmalar çerçevesinde kayp genç kzn en son görüldüü Munzur çaynn Sar Saltuk Viyadüü mevkisinde belirlenen alanlarda dal yaparak arama gerçekletirdi.

JAK tipleri ve AFAD görevlilerinin de gün boyu botlarla Uzunçayr Baraj Gölü üzerinde ve kylarda yapt aramalara ramen Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanmad.

Dokunun kaybolduu ilk günden beri AFAD, JÖAK, JAK, polis ve jandarma ekipleri, dalgçlar, yaknlar ve gönüllülerce helikopter, arama köpekleri, botlar, gelimi teknolojik cihazlar ile Munzur çay ve su salad Uzunçayr Baraj Gölünde arama çalmas yaplyor.

LÜTFEN, ACIMIZ ÜZERNDEN SYASET YAPMAYIN

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, sosyal medya hesabndan Lütfen, acmz üzerinden siyaset yapmayn. Arama faaliyetleri devam etmektedir. Süreç tüm muhataplar ile ilemektedir. Valiliimiz koordinesinde jandarmamz, polisimiz, AFAD personelimiz yanmzdadr. Kardeimin bulunmasn için Vali Tuncay Sonel devrededir. paylamnda bulundu.

Sonel de sosyal medyada Aygül Dokuya verdii cevapta çileri Bakanmz ve Adalet Bakanmzn da bizzat takip ettii, Gülistan kzmz arama çalmalarna ilk günden itibaren titizlikle ve kararllkla devam edilmektedir. Üzüntümüz ancak kzmza ulamakla son bulacaktr. Doku ailemizin her daim yanndayz. ifadesini kulland.

Tunceli Belediye Bakan Fatih Mehmet Maçolu da sosyal medyadaki paylamda unlar kaydetti:

4 aydr kayp olan Gülistan Dokunun bulunmas için Gülistann ailesi, baraj kapaklarnn tamamen açlmas talebinde bulunuyor. Bu konuda ilgili kurumlarn durumu deerlendirip aileyle görümesi ve kamuoyuna açklama yapmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git