Gülistan yaşıyor mu?

Kayıp Gülistan'ın ablası: Her sudan çıkmadığı gün, yaşıyor umudumuzu sürdürüyoruz

Haberler 14.03.2020 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, 5 Ocaktan beri haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokuyu (21), arama çalmalar 69uncu günde de sürdü. Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, Ankaradan gelen özel ekiple konutuklarn kaydederek, Biz her sudan çkmad gün, yayor umudumuzu sürdürüyoruz. Tek umudumuz bir an önce sonuç alnmas dedi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocakta kald yurttan çktktan sonra bir daha haber alnamad. Diyarbakrda oturan ailesinin, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine bavurmas üzerine arama çalmas balatld. çalmalar, Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld.

Arama çalmalar, 69uncu günde de Sarsaltuk Viyadüünden Uzunçayr Baraj Gölündeki elektrik üretimi yaplan ana türbinlerin yer ald 10 kilometrelik alanda devam etti. Baraj gölüne akan Munzur ve Pülümür nehirlerinden gelen kar sularnn çamurlu olmas nedeniyle su alt görü uzakl olmad için dalgçlar su alt aramas yapamad. Arama çalmalarnda Diyarbakr l Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, anlurfa Emniyet Müdürlüüne bal sualt arama kurtarma polisleri, Tunceli l Jandarma Komutanl ekipleri, AFAD görevlilerinin yan sra gönüllü arama ekipleri de yer ald. Botlarla su yüzeyi ile kyda arama çalmalar devam ederken Gülistan Dokuya ait bir ize bugün de rastlanamad. Bu arada Ankaradan gelen özel ekip de Dokunun bulunmas için çalmalarn sürdürüyor.

GÜLSTAN HER SUDAN çIKMADII GÜN YAADII UMUDUNU TAIYORUZ

Arama çalmalarnn yapld Sarsaltuk Viyadüüne gelen Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, soruturmay yapan özel ekiple görütüklerini belirterek öyle konutu:

Tam 69 gündür buradayz, arama çalmalarn yerinde takip ediyoruz. çileri Bakan Sayn Süleyman Soylunun talimat ile oluturulan özel ekip Ankaradan gelerek Tuncelideki görevine balam ve çalmalarn hala sürdürüyor. Bizimle bir görüme yaptlar. Biz kendilerine gelinen aamay sorduk ve çalmalarn sürdüünü her türlü ihtimali deerlendirdiklerini, en ince detaya kadar konunun derinlemesine aratrldn belirttiler. Biz özel ekibin çalmasnn tamamlanmasn bekliyoruz. uan arama çalmalarnn yapld yerdeyiz görüyorsunuz sizler de su çok azalm eski yollar ortaya çkm durumda. Bize ilk zamanlar Gülistan buraya atladysa dütüü yerde ya da biraz ilerisinde bulunur dediler ama 69 gündür hiçbir sonuç yok. 69 gündür ayn noktadayz arama yaplyor ama sonuç yok. Biz her sudan çkmad gün, yayor umudumuzu sürdürüyoruz. Bir an önce bu olay çözülmeli; hem biz hem de bu aramay yapanlar çok yoruldu. Hiçbir ilerleme bir ipucu yok. Tek umudumuz bir an önce sonuç alnmas.

Ana Sayfaya Git