Gülistan'dan hala iz yok!

Tunceli'de üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan 121 gündür haber alınamıyor Kaybolduğu ilk günden beri AFAD, JÖAK, JAK, polis ve jandarma ekipleri, dalgıçlar, yakınları ve gönüllülerce helikopter, arama köpekleri, botlar, gelişmiş teknolojik cihazlar ile Munzur Çayı ve su sağladığı Uzunçayır Baraj Gölü'nde aranan genç kızdan bugün de haber alınamadı

Haberler 05.05.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 121 gün önce kaybolduu günden beri ekiplerce aranan üniversite örencisi Gülistan Dokuyu arama çalmalarndan bugün de sonuç alnamad.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksek Okulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun ailesinin, 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalarna Uzunçayr Baraj Gölünde devam edildi.

Göldeki çalmalara l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri ve Ankara, Mersin, çanakkale ve Samsun Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler ile stanbul Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi katld.

ARAMA çALIMALARI

Kentte hafta sonundan itibaren aralklarla etkili olan ya nedeniyle görü mesafesinin dütüü baraj gölünde dalgç polisler, Sar Saltuk Viyadüü mevkisinde belirlenen alanlarda dal yaparak aramalarn sürdürdü.

AFAD ve JAK görevlileri de gün boyu botlarla göl yüzeyinde ve kylarda arama yapt.

Dokunun kaybolduu ilk günden beri AFAD, JÖAK, JAK, polis ve jandarma ekipleri, dalgçlar, yaknlar ve gönüllülerce helikopter, arama köpekleri, botlar, gelimi teknolojik cihazlar ile Munzur çay ve su salad Uzunçayr Baraj Gölünde aranan genç kzdan bugün de haber alnamad.

Arama çalmalarnn sürdüü bölgeye gelen Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, gazetecilere yapt açklamada, arama çalmalarnn 121 gündür devam ettiini söyledi.

Ekiplerin, 17 Martta Munzur çaynda akntya kaplarak kaybolan Uzman çavu Ylmaz Günei, 44 günlük çalmann ardndan bulmasyla Gülistan arama çalmalarna younlatn belirten Doku, Ekiplerin ve bizlerin ortak karar baraj gölünde su seviyesinin 6-7 metre daha düürülmesi yönünde. çünkü bu ekilde ekipler de istedii gibi arama yapamyor. Bizde sayn valimizden, bakanmzdan barajn boaltlmasn ve artk bu sürecin bitirilmesini istiyoruz. dedi.

OLAYIN GEçM

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, çalma balatmt.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, genç kza ait baz notlar, resmi evrak ve makas bulmutu.

Ana Sayfaya Git