Gülistan'ın akıbeti bilinmez denklem!

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları devam ediyor.

Haberler 11.03.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun ailesinin 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalar sürdürüldü.

Dokunun bulunmas için l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) koordinesinde Uzunçayr Baraj Gölünde sürdürülen arama çalmalarna, Diyarbakr Jandarma Komutanl Sualt Arama Kurtarma (SAK) ekipleri, AFAD gönüllüleri ve l Jandarma Komutanl ekipleri de arama kurtarma ve iz takip köpekleriyle katld.

Baraj gölünde görü mesafesinin yetersiz olmas nedeniyle dal yapamayan ekipler, botlarla göl yüzeyinde geni çapl arama gerçekletirdi.

z takip ve arama kurtarma köpekleriyle kylarda gün boyu sürdürülen arama çalmalarnda bugün de Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Vali Tuncay Sonel, Gülistan Dokuyu, 5 Ocakta ailesinin Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp ihbar vermesinin ardndan arama çalmalarn balattklarn anmsatt.

GÜNLERDR SÜREN ARAMALAR

Arama çalmalarna katlan ekiplerin özveriyle çaltklarn ifade eden Sonel, unlar kaydetti:

Kayp kzmzn bulunmas için Deniz Kuvvetleri Komutanlmza bal arama kurtarma ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Sualt Arama Kurtarma (SAK) timleri, polis dalgçlarmz, büyükehir belediyelerimizin itfaiye personeli gibi Türkiyenin en profesyonel ekiplerini ilimize getirterek çalmalarmz aralksz sürdürdük. Her türlü olumsuz hava kouluna ramen 66 gündür sürdürülen arama çalmalarmzda u ana kadar bir netice alnamad. Bilindii gibi kayp vakalarnda arama çalmalar belli bir süreden sonra sonlandrlmas gerekiyordu fakat biz kzmzn bulunmas için AFAD ekiplerimiz, gönüllerimiz, çeitli kentlerin Emniyet Müdürlüü dalgç ekipleri, SAK ve l Jandarma Komutanl arama kurtarma ve iz takip köpeklerimizle arama çalmalarmz aralksz sürdürüyoruz.

Gülistan Dokunun ailesini ve yaknlarn ilk günden itibaren öretmenevinde misafir ettiklerini belirten Vali Sonel, arama çalmalar hakknda her gün Doku ailesini bilgilendirdiklerini dile getirdi.

çalmalarn kararllkla sürdürüldüünü vurgulayan Sonel, Olayn aydnlatlmas için çileri Bakanmz Süleyman Soylu tarafndan Emniyet Genel Müdürlüünden görevlendirilen 4 kiilik uzman ekip ilimize geldi ve çalmalar devam ediyor. Ayrca Tunceli Cumhuriyet Basavclmz, l Emniyet Müdürlüümüz de çalmalarn aralksz sürdürüyor. diye konutu.

OLAY NASIL OLMUTU?

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan (21) 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, Dokuyu bulmak için çalma balatmt.

Ailesi, Dokunun kald örenci yurdundaki odasnda bulduklar intihar mektubunu savcla teslim etmiti.

Dokunun intihar ettii deerlendirilen yerde genç kza ait baz notlar, resmi evrak ve makas bulunmutu.

Ana Sayfaya Git