Gülistan'ın kardeşine ceza

Gülistan'ın kişisel verilerini ele geçirip, sosyal medyada paylaşan sanığa 2,5 yıl hapis

Haberler 21.01.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020den bu yana, kendisinden haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Dokunun Rus uyruklu eski erkek arkada Z.A.nn polislikten ihraç edilen üvey babas Engin Yücel hakknda, Doku ile ilgili gizli kalmas gereken kiisel bilgileri sosyal medyadan ifa ettii gerekçesiyle açlan davada karar çkt. Mahkeme heyeti, Yüceli kiisel verileri ele geçirip, yayd gerekçesiyle 2,5 yl hapse çarptrd.

716 gündür kendisinden haber alnamayan Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokunun abla Aygül Doku, kardeinin kaybolmasndan sorumlu tuttuu onun Rus uyruklu eski erkek arkada Z.A.nn polislikten ihraç edilen üvey babas Engin Yücel hakknda, kamu görevlisi sfatyla elde ettii bilgileri, sosyal medya hesabndan paylat için ikayette bulundu.

Yücel de abla Dokunun ev eyalarna zarar verdii ve kendisini tehdit ettii iddiasyla suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruturmann ardndan dav açld. Her iki dosyann birletirildii davann karar durumas bugün görüldü. Davaya, Engin Yücel ve Aygül Doku katlmazken, Gülistan Dokunun babas Halit, annesi Bedriye Doku ile avukatlar Fatma Kalsen ve Kenan çetin katld.

Tunceli 2nci Asliye Ceza Mahkemesindeki karar durumasnda, mahkeme bakan ilk olarak savcdan mütalaasn istedi. Mahkeme savcs mütalaasnda sank Engin Yücelin, Gülistan Dokuya ait kiisel verileri sosyal medyada ifa ettii gerekçesiyle cezalandrlmasn talep etti. Daha sonra söz alan Doku ailesinin avukat Fatma Kalsen ve Tunceli Baro Bakan Kenan çetin, savcnn mütalaasn yerinde bulduklarn, ancak Aygül Doku ile ilgili mütalaay kabul etmediklerini, Aygülün kaybolan kz kardeiyle ilgili olarak sank Yücelin evinde kriminal inceleme yaplmad iddiasyla bu duruma tepki gösterdiini belirterek beraatini talep etti.

ABLA DOKUYA DA PARA CEZASI

Mahkeme bakan taraflar dinledikten sonra kararn açklad. Mahkeme kararnda sank Engin Yücelin Gülistan Dokuya ait kiisel verileri sosyal medyada ifa edip yayd gerekçesiyle 2,5 yl hapis cezas verdi. Abla Aygül Dokuya tehdit suçundan 5 ay hapis, hakaret ve mala zarar vermekten ise 2 bin 200 TL adli para cezas uyguland.

KARAR VCDAN VE HUKUK DEL

Duruma çk açklama yapan Doku ailesinin avukat Fatma Kalsen, Müvekkilimiz Aygül Doku, hakaret, mala zarar verme suçundan yargland. Sank Engin Yücel de Gülistan Dokunun kiisel verilerini ele geçirme ve yayma suçundan ötürü cezalandrlmasna karar verildi. Bizce müvekkilimiz Aygül Doku ile verilen kararn vicdani ve hukuki olmadn düünüyoruz. Ailenin feryatlarna hepimiz tanklk yaptk. 2 yldr kzlarnn kaybolmasna dair herhangi bir somut gelime yok. Engin Yücele verilen cezay gerçekten çok düük bulduk diye konutu.

Anne Bedriye Doku ise, 2 yl geçti, gencecik kzmdan bir haber yok. Biz öldük resmen, umutlarmz elimizden aldlar dedi. Bedriye Doku açklamann ardndan kentteki kadn platformlarnn üyeleriyle birlikte adliye binasnn giriinde Gülistann fotoraflaryla oturma eylemi yapt.

Ana Sayfaya Git