Güllü Yılmaz'ı vahşice öldüren faile ağırlaştırılmış müebbet istemi

Güllü Yılmaz'ı yakarak öldüren ve kızını da yaralayan Can Yılmaz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Haberler 24.03.2021 - 02:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde, ei Güllü Ylmaz yakarak öldüren ve kzn yaralayan Can Ylmazn ei canavarsa hisle kasten öldürmekten arlatrlm müebbet, kzn olas kastla yaralamaktan 1 ile 4 yl aras deien hapsi istendi.

Can Ylmaz hakknda açlan davann dördüncü durumas Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sank Ylmazn tutuklu bulunduu cezaevinden Ses Görüntü ve Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld durumada, Güllü Ylmazn avukatlar Gevriye Atl, çidem Sevimli, eyma Onur, Huriye Hamidi ile Aile Sosyal Politikalar Bakanl vekili ve sank avukat hazr bulundu.

AIRLATIRILMI MÜEBBET STEM

Durumada Cumhuriyet Savcs esas hakkndaki mütalaasn mahkeme sundu. ddia makam mütalaasnda, öldürülen Güllü Ylmazn vücudunun yüzde 50 veya 60 derecede yank ve gelien komplikasyonlarn sonucu meydana geldiinin Adli Tp Kurumu raporu ile tespit edildiini belirtti. ddia makam yürütülen soruturma ve elde edilen deliller sonucunda sann savunmalarnn suçtan kurtulmaya ve haksz tahrik indiriminden yararlanmaya dönük olduundan itibar edilemeyecei, sann TCKnn 82/1 maddesini düzenleyen ee kar canavarca hisle kasten öldürme suçunu ilediini kaydederek, arlatrlm müebbet hapis cezasyla cezalandrlmasn talep etti.

KIZINI YARALAMAKTAN CEZA STEM

Savc mütalaasnda, sank Can Ylmazn olay srasnda kendisine ve maktule yakn bir mesafede bulunan kz D. Ylmazn üzerine benzin bulaabilecei ve ate alabileceini öngörmesine ramen eylemine devam ederek, kzna yönelik olas kastla yaralama suçundan ise 1 yl ile 4 yl aras deien hapsini istedi. Savc, ayrca Ylmazn tutukluluunun devamna da karar verilmesini talep etti.

Sank Can Ylmaz ise, önceki beyanlarn tekrar ettiini söyledi.

Sank avukat Halil brahim Demirkapu, mütalaaya kar esas hakkndaki savunmalarn yapmak üzere süre talebinde bulundu.

DURUMA ERTELEND

Mahkeme heyeti verdii ksa arann ardndan sann üzerine atl suç için yasada öngörülen cezann üst snr, sanklar hakknda kuvvetli suç üphesinin varln gösteren somut delillerin bulunmas, sanklarn üzerine atl suçun CMKnn 100/3 maddesinde sayl suçlardan olmas ve yarglamann bu aamasnda adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacandan tutukluluk halinin devamna karar verdi.

Mahkeme, sank avukatnn esas hakknda savunma yapmak üzere süre talebini kabul ederek durumay 30 Marta erteledi.

Ana Sayfaya Git