GÜNCELLEME - Tiyatro sanatçısı Ayla Algan vefat etti

Tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan, İstanbul'da 86 yaşında vefat etti.

Haberler 04.01.2024 - 22:21 Son Güncelleme : 04.01.2024 - 23:07

Sanatçının ailesinden alınan bilgiye göre, Algan, saat 19.00 sıralarında evinde senaryo okurken aniden rahatsızlandı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Taksim Acıbadem Hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen Algan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ömrünün son dönemine kadar İstanbul Drama Sanat Akademisinde eğitim veren Ayla Algan için 6 Ocak Cumartesi günü saat 10.30da İBB Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesinde tören düzenlenecek.

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisinde öğle ezanı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığına defnedilecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, X sosyal medya hesabından, Türk tiyatro ve sinemasının duayen ismi, usta oyuncu Ayla Algan Hanımefendinin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allahtan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun. paylaşımında bulundu.

Tiyatro dalında 2022de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülünün sahibi olan Algan, Sadri Alışık ile oynadığı, kült haline gelmiş Ah Güzel İstanbul filmiyle gönüllerde yer edinmişti.

Ana Sayfaya Git