Gündeme Gelmek İçin Diyanet'e Saldırmayın

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, partisinin 1. Olağan Kurultayı’nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik hakaretlerini sert bir dille eleştirerek “Gündeme gelemeyenler, ülkesi için anlatacak projesi olmayanlar Diyanet’e ve onun başkanına saldırmayı marifet zannediyor” dedi.

Haberler 20.09.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba üzerinden dindarlara ve Diyanet leri Bakanlna saldrlarn arttna dikkati çeken Diyanet-Sen ube Bakan Evsen, Diyanet leri Bakanl ülkemize ve ümmet corafyasna hizmet eden, mazlumlarn çaresizlerin imdadna yetien, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatrlatmaya çalan güzide bir devlet kurumumuzdur. Bu güzide kurumumuza ve onun bakanna kar saldr dilini kullananlar, iyi niyetten yoksun, ön yargl insanlar olarak niteliyoruz. Diyanet leri Bakanln itibarszlatrmay bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akl ve vicdan tarafndan kabul edilemez. Ülkesi adna anlatacak projesi olmayanlarn gündeme gelmek için genel kurulunda Diyanet leri Bakanmz hakaretlerle azna almasn manidar buluyor bu tür ucuz oyunlara milletimizin prim vermeyeceini kendisine hatrlatmak istiyoruz ifadelerine yer verdi.

GÜNDEME GELMEK çN

Diyanete geçmite yaplan saldrlar karsnda da bir ve beraber olduklarn hatrlatan Evsen, konumasna öyle devam etti :

Diyanet leri Bakanlna çamur at izi kalsn, diyenlerin çoald, er için konuanlarn günden güne artt bu günlerde, bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyann en ücra yerlerine Türkiyenin nianesini tayan Diyanetimizin de onun deerli bakannn da yanndayz.Hutbelerde neden Atatürkün ad geçmiyor diye istismar siyaseti yapanlara tarihi arivlere bir göz atmalarn öneriyoruz: Atatürk, 5 Mart 1924 tarihli kararname ile hutbelerde adndan bahsedilmesini bizzat kendi imzas ile yasaklamtr. Tüm valiliklere gönderilen kararnamede kiilere deil, millete ve Cumhuriyete dua edilmesi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafndan istenmitir. Onun vasiyetine uyularak yaplan bu uygulamay her seferinde Diyaneti ve onun bakann karalamak ve hakaret etmek için frsata çevirenleri bu millet gayet iyi biliyor. Sayn nce bu millet ile yol almak istiyorsan önce bu milletin vicdanndan ayr dümemeyi örenmeni tavsiye ederiz.

Türlü kumpaslarla Diyanet leri Bakanlna ve onun bakanna yönelik ypratma ve itibarszlatrma kampanyasn görüyor , yaplan saldrlar karsnda Diyanet alannda etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak Diyanetimizin de onun Deerli Bakannn da yannda olduumuzun bilinmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git