Güneşi gören Balıklıgöl'e koştu

Adeta yazdan kalma günlerin yaşandığı Şanlıurfa'ya civar illerden gelen ziyaretçiler ve vatandaşlar Balıklıgöl ile civardaki tarihi yerleri gezdi

Haberler 12.02.2017 - 18:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Scakln 17 dereceye ulat anlurfada güneli havay ve tatili frsat bilen vatandalar, tarihi Balklgölü ziyaret etti.

Türkiyenin büyük bir bölümünde souk hava etkili olurken, ülkenin özellikle yaz aylarnda en scak kenti olan anlurfada adeta yazdan kalma günler yaanyor.

Termometrelerin öleden sonra 17 dereceye ulat kentte güneli havay ve hafta sonu tatilini frsat bilen vatandalar, Hazreti brahimin doduu ve atee atld yer olarak rivayet edilen Balklgöle akn etti.

Gaziantep, Diyarbakr, Batman gibi çevre illerin yan sra bat illerinden kentte gelen vatandalar da yerlekede younluk olutururken, ziyaretçiler burada kutsal olduuna inanlan balklara yem atarak dua etti.

GÜNE GÖREN KOTU

Aynzeliha Gölünde sandala binen vatandalar, tarihi Urfa Kalesine çkarak kenti ku bak görme imkan da yakalad.

Alandaki yöresel kyafetleri giyerek bol bol hatra fotoraf çektiren ziyaretçiler, daha sonra Hazreti brahimin doduu rivayet edilen makamda dua edip, tarihi Kapal çarda alveri yapt.

Batmandan ailesiyle kente gelen Hasan Cingöz, hafta sonu dolaysyla anlurfaya geldiklerini ve keyifli vakit geçirdiklerini belirtti.

Kayseriden arkadalaryla Balklgölü ziyaret eden Müge Gümükaya ise ilk kez kente geldiini ifade ederek, Bizim bölge çok souktu, burada ise hava oldukça güzel. Bugün Balklgöldeyiz, yarn da Halfetiyi ziyaret edip döneceiz. Buras gerçekten görülmesi gereken bir yer. Herkesin Balklgölü görmesini tavsiye ederim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git