Güneydoğu kentlerinde sessizlik hakim

Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te, "evde kal" çağrısına uyulması ile 65 yaş ve üstü kişilere sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi sonucu normalde yoğunluk yaşanan alanlar boş kaldı.

Haberler 02.04.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada tarihi Balklgöl yerlekesinde sessizlik hakim olurken, ehrin baz noktalarnda ise ksmen younluk gözlemlendi.

Gaziantepte kentin en ilek caddelerinde sessizlik yaanyor.

Diyarbakr, Batman, Mardin, Elaz ve rnakta Evde Kal Türkiye çarsna büyük oranda uyuluyor. Yerleim birimlerinde polis ve jandarma ekipleri, araçlardan vatandalar mecbur olmadkça sokaa çkmamalar konusunda anonslarla uyaryor.

Diyarbakr bata olmak üzere bölge genelinde vatandalarn tedbirlere uymas ve yan da etkisiyle ilek cadde, sokak, meydan ve parklar bo kald.

- Dou Anadolu evde kal çarsna uymaya devam ediyor

Evde kal çars, Dou Anadolu Bölgesinde karlk bulmaya devam ediyor.

Erzurum, Kars, Tunceli, Erzincan ve Ardahann en ilek, cadde, sokak, meydan, park ve tarihi yerleri vatandalarn dar çkmamas nedeniyle bo kald.

Erzurumda Cumhuriyet Caddesi ile Havuzba, Yakutiye Kent Meydan ve çifte Minareli Medrese, Karsta kale, Evliya Camisi ve tarihi Fethiye Camisi çevresi, Ardahanda Kongre Caddesi bata olmak üzere Milli Egemenlik Park ile 75. Yl ehir Stadyumu çevresi, Tuncelide Cumhuriyet Caddesi, Sanat Soka ve Seyit Rza Meydan, Erzincanda ise Cumhuriyet Meydan, Fevzipaa ile Ordu caddeleri vatandalarn evde kalmas yönündeki çarya uymas nedeniyle en sakin günlerini yayor.

Vanda, insanlarn genel olarak ihtiyaçlarn karlamak haricinde darya çkmad görüldü.

Kentin en ilek caddelerinden olan Cumhuriyet, Kazm Karabekir ve skele caddeleri en sakin günlerinden birini yaad. Hafta sonlarnda büyük younluun yaand Edremit Meydan ve Van Gölü sahilleri de piknik yasann balamas ve vatandalarn evde kalmay tercih etmesiyle bo kald.

Ana Sayfaya Git