Güneydoğu beşik gibi!

Bingöl'de önceki gün 5.7 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Karlıova ilçesi, dün sabah da 5.6 büyüklüğünde depremle sallandı. Bingöl’ün yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Haberler 16.06.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) Deprem Dairesi Bakanlnn merkez üssünü Bingölün Karlova ilçesine bal Kaynarpnar köyü yaknlar olarak saptad deprem, saat 09.51de meydana geldi. Yerin 7.01 büyüklüünde olan deprem, Karlova ilçesinin yan sra kent merkezi ve çevre ilçeler ile Bingöl, Diyarbakr, Erzurum, Erzincan, Elaz, Tunceli ve Muta da hissedildi. Sarsntyla birlikte büyük panik yaayan vatandalar, ev ve i yerlerinden dar çkt. Depremde can ve mal kayb olup olmadnn belirlenmesi için çalma balatld.

5.7 LE SALLANMITI

Ayn bölge, önceki gün saat 17.24te de 5.7 büyüklüünde depremle sallanmt. Karlova ilçesine bal 25 kilometre uzaklktaki Kaynarpnar köyündeki jandarma karakolunun 2 gözetleme kulesi yklm, göçük altnda kalan güvenlik korucusu Cengiz Pullu ehit olmutu. Depremde 18 kii de yaralanmt.

BAZI KÖYLERDE HASARA YOL AçTI

Önceki gün meydana gelen deprem; bata ilçeye bal Elmal köyü olmak üzere baz köylerde hasara neden olmutu. Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, beraberinde çileri Bakan Süleyman Soylu ve çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ile birlikte bölgeye giderek incelemede bulunmutu.

KIZILAY GENEL BAKANI UYARDI

Türk Kzlay Genel Bakan Kerem Knk, depremin bölgede etkilerinin aratrldn belirterek, vatandalar, uygun yaplmayan binalara girmemesi için uyard.

CENAZE CAMDEYKEN YAKALANDILAR

Bingölün Karlova ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüündeki depremi çileri Bakan Süleyman Soylu, dünkü depremde ehit olan Cengiz Pullu için düzenlenecek cenaze töreni öncesi Ulu Camide hissetti. Bakan Soylu ve cami önünde bulunanlar, sarsntnn geçmesini bekledi.

BÖLGEDE 595 çADIR KURULDU

Deprem sonras 3ü 4.0 üzerinde olmak üzere 159 artç sarsntnn meydana geldii kaydedildi. Bölgede balatlan hasar tespit çalmalar sürerken, depremden etkilenenler için Bingöl Yedisuda 99, Karlovada 157, Adaklda 219 ve Erzurumun çat ilçesinde 120 olmak üzere toplam 595 çadr, AFAD ve jandarma ekiplerince kuruldu.

841 KLK PERSONEL SEVK EDLD

AFAD Bakanlnca acil ihtiyaçlarn karlanmas amacyla Bingöl Valiliine 500 bin lira ödenek salanrken, deprem bölgesine mobil koordinasyon TIR gönderildi. Bingöl AFAD Müdürlüü koordinasyonunda; aralarnda AFAD, UMKE, salk, itfaiye ve jandarma ekiplerinin bulunduu 841 kiilik personel, 101 araçla depremin etkili olduu bölgelerde çalmalarn sürdürüyor.

HASAR TESPT çALIMASI SÜRÜYOR

Türk Kzlay tarafndan da 6 bin 500 kiilik scak yemek, 1000 kumanya, 5 bin kiilik sahra mutfak kiti, 150 çadr, 1500 battaniye, 292 yatak, 6 genel maksat çadr ile 70 kiilik personel ve 22 araç bölgeye sevk edildi.

Öte yandan bölgede iletiimde aksama meydana gelmemesi amacyla Ulatrma ve Altyap Bakanl tarafndan 7 mobil baz istasyonu kuruldu.

KANDLL 5.5 OLARAK AçIKLADI

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü, Bingölün Karlova ilçesinde dün saat 09.51de meydana gelen depremin büyüklüünü, 5.5, merkez üssünü ise Kaynarpnar köyü olarak açklad.

5.6 SONRASI 5 DEPREM DAHA

Bu depremin ardndan bölgede, saat 10.14e kadar en büyüü 3,9 olan 5 deprem oldu.

K DEPREM ARASINDA 153 SARSINTI

Önceki gün saat 17.24te meydana gelen 5.7 büyüklüündeki deprem ile dün saat 09.10da olan 5.6 büyüklüündeki depreme kadar ise bölgede 153 sarsnt yaand. Merkez üsleri Karlova ve Yedisu olan sarsntlarn en küçüü 1.0 en büyüü ise 4.7 olarak gerçekleti.

Dün sabal meydana gelen deprem Diyarbakr dahil bir çok bölge ilinde hissedildi.

Bingölün Karlova ilçesinde 5.6 büyüklüünde yaanan deprem Erzurum, Erzincan ve Muta da hissedildi. epreme ev ve i yerlerinde yakalananlar ksa süreli panik yaad. Birçok kii, deprem srasnda ve ardndan sokaa çkarak, binalar terk etti.

Karlovaya snr olan Erzurumun çat ilçesinin kaymakamlk binas önünde depreme yakalananlar panik yaad. Deprem annda yaanan sarsnt nedeniyle sokaa koanlar telefonla yaknlarn aramaya çalt. O panik anlar da cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Ana Sayfaya Git