Güneydoğu'da turizm bayramla taçlanır!

Güneydoğu'da normalleşmeyle başlayan turizm hareketliliği bayramla taçlanacak

Haberler 12.07.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür, inanç ve gastronomi turizminin önemli merkezlerinden Gaziantep, anlurfa ve Adyaman, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yaanan normalleme sürecinde balayan hareketlilii, Kurban Bayram tatiliyle taçlandrmak istiyor.

Dünya çapnda adndan söz ettiren tarihi deerleri, kadim gelenekleri, kültürü ve lezzetleriyle yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çeken bölge illerinde, normalleme sürecinde kültür turizmine yönelen ziyaretçilerle hareketlenme yaanyor.

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bacaksz, yaplan tantmlarla ziyaretçilerin bölgeye ilgisini gözlemlediklerini söyledi.

Kurban Bayram tatiliyle de özellikle yerli misafirlerin bölgede arlanmasyla ilgili taleplerin geldiine iaret eden Bacaksz, öyle konutu:

Bölgemiz hem tarihi hem turistik anlamda çok zengin. Gaziantepten balayp Diyarbakra kadar olan bölgemizde Zeugma Müzesi, Göbeklitepe, Nemrut gibi çok önemli yerler bulunuyor. Her bir ilimiz ayr bir kültürel deer ve güzellie sahip. Bölgeye gelen ziyaretçilerimiz doya doya bir tatil geçirecek. Kurban Bayramnda bölgenin oldukça hareketli olacan düünüyorum.

Gaziantepte lokanta iletmecisi Ahmet çadr, normalleme süreciyle kentteki ziyaretçi younluunun arttn belirtti.

Bayram tatilinin kendileri için her zaman büyük frsat olduunu dile getiren çadr, Türkiyenin ilk gastronomi kentiyiz. Bu anlamda bu pastadan her geçen gün daha fazla pay almak istiyoruz. Tatil döneminde gerçekten youn talep oluyor bölgeye. Biz de paymz alyoruz. Bu bayram tatilinde de ayn younluunu bekliyoruz. Hazrlklarmz ona göre yaptk. dedi.

ANLIURFAYA TURSTLER GELMEYE BALADI

Peygamberler ehri anlurfa, Hazreti brahimin doduu ve atee atld yer olarak rivayet edilen Balklgöl, tarihin sfr noktas diye nitelendirilen UNESCO Dünya Miras Listesindeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doal güzellikleriyle öne çkan Halfeti, ziyaretçilerden ilgi görüyor.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, gastronomi, inanç, tarih, kültür ve müzii bir arada bulmak isteyenlerin gelecei adresin anlurfa olduunu söyledi.

Kentin kültür turizminin yan sra inanç turizminde önemli yere sahip olduunu vurgulayan Beyazgül, 12 bin yllk tarihi olan bu kentin müzii, gastronomisi, kültürü çok gelimi durumda. Buras bir hogörü ve samimiyet ehri. Bu nedenle anlurfaya her inançtan insanlar akn akn geliyor. Bundan bir hafta önce Göbeklitepeye gittim. Akn akn turistler gelmeye balad. u yasakl dönemde dahi son 3 ayda 100 bine yakn turist buraya gelmi bulunuyor. imdi turizm patlamas bekliyoruz. eklinde konutu.

anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Müslüm çoban, inanç ve kültür turizmi için gezi yapmak isteyenlerin bayram tatilinde gelebilecekleri en uygun adresin anlurfa olduunu ifade etti.

Ziyaretçilerin bölgede dolu dolu vakit geçirebileceini anlatan çoban, u anda otel doluluk oran yüzde 60-70 civarnda. Kurban Bayram ile birçok insan tur programn anlurfaya ve bu bölgeye yapacandan, bu orann daha da artmasn bekliyoruz. dedi.

ADIYAMANDAN TURSTLERE DAVET VAR

Adyamanda turizm acentesi sahibi Veysel Kutepe, salgn nedeniyle Nemruta gelen yerli ve yabanc turist saysnda ciddi azalma olduunu belirtti.

Kurban Bayram tatili için hazrlk yaptklarn anlatan Kutepe, unlar kaydetti:

Yerli ve yabanc turistlerimizi buraya davet ediyoruz. Günein en güzel doup batt yer Adyamandaki Nemrut Dadr. Turlarmz Hatay, Gaziantep, anlurfadan balyor, Adyamanda günein dou ve bat izlendikten sonra Diyarbakr ve Mardin ziyaretiyle de bitiyor. Buraya gelen turistlerden bütün esnafmz faydalanmakta. Kurban Bayram tatili bizim için gerçekten büyük frsat olacaktr.

Kentte tercümanlk yapan Sedat Kaln ise normalleme süreciyle turizmde hareketliliin arttn dile getirerek, Nemruta son 1 ayda ciddi ilgi var. Bu ilginin neredeyse iki katn Kurban Bayram tatilinde bekliyoruz. Bayram tatili sürecinde ciddi younluumuz oluyor. nsanlar buralara gelmeyi gerçekten çok özledi ve bu bayram onlar için büyük frsat. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git