Günler sonra kızına kavuştu

Enkazdan yaralı kurtarılan anne ve küçük kızı günler sonra kavuştu Elazığ'daki depremde yıkılan binanın enkazı altından yaralı çıkarılan 2,5 yaşındaki Yüsra ve annesi Ayşe Yıldız tedavi gördükleri hastanede buluşturuldu

Haberler 12.03.2020 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazdaki depremde enkaz altndan 24 saat sonra yaral halde çkarlan 2,5 yandaki Yüsra ile 28,5 saat sonra kurtarlan annesi Aye Yldz, hastane odasnda günler sonra bulutu.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 24 Ocakta yaanan 6,8 büyüklüündeki depremde Mustafa Paa Mahallesinde yklan Kalay Apartmann enkaz altndan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin çkard Yüsra ile annesi Aye Yldz (35), Fethi Sekin ehir Hastanesindeki tedavilerinin ardndan Frat Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisine sevk edildi.

Hastane yönetiminin ayn odada tedavilerinin sürdürülmesi karar sayesinde günler sonra anne ve küçük kz birbirlerine kavutu.

Yaanan afette ei Hüseyin Yldz (36) ile 12 yandaki olu Onur Yldz kaybetmenin acsn derinden yaayan Aye Yldz, kz Yüsra ile yeniden yaama tutunmaya çalyor.

Anne Yldz, deprem annda yaadklarn anlatt.

Birbirimize sarldk, odann içinde ayakta duramadk, dütük. Hemen elektrikler kesildi. Dar çkmak için kapya kotuk. Annemi aa gönderdim, peinde olduumuzu söyledim. Dar souktur diye eimle battaniye almak için geri geldik. Kapya vardmzda bina ykld. diyen Yldz, daha sonra yaadklarn hatrlayamadn belirtti.

- Eim kendini bize siper etmiti

Gözlerini açtnda bir çukurun içinde olduklarn, etrafn kapkaranlk olduunu anlatan Yldz, sözlerini öyle sürdürdü:

Öldüümüzü zannettik. Elimi uzattm her taraf ta. Ayaklarm yok gibiydi, çok sancm vard. Elimi uzattm eimin banda kan vard. O gitmiti. Eim, bize sarlm, kucaklam, kendini bize siper etmiti. Karanlktan dolay kimin yaadn anlamak için elimle dokunuyordum. Kzm yanmdayd, nefes alyordu. Talar kaldrp onu kucama aldm. Kendine geldi, olum da kendine geldi. Sonra merdivenlerde kendine gelen komularn sesini duydum, annem de oradayd. Bizi kurtarn diye baryorduk. çalan telefon talarn altnda olduu için alamyordum. Olum çok mücadele etti. Sürekli Anne üstümde talar var, kprdayamyorum, ayaklarm, belim aryor, nefes alamyorum. diyordu. Onu sakinletirmeye çalyordum. Komularmz kurtarld zaman da sesleri duyuyorduk. Olum Anne bak bizi kurtarmaya geliyorlar, anne çabuk olsunlar, nefesim azalyor, kprdayamyorum, dayanamyorum. diyordu.

- Oluma bir yudum su veremedim

Yldz, annesiyle konutuunu, olunun da kendisini kaybetmemesi için annesiyle konuturmaya çaltn ifade ederek, Olumun ac çekii, sürekli çrpn, son nefesine kadar anne beni kurtar demesi... Onu kurtarmak için sürekli talar kaldrdm. Kzm kucamdayd, olum da yanmdayd fakat bana yetiemiyordum. Sürekli benden yardm istedi. Benden su istedi, oluma bir yudum su veremedim. dedi.

- Kzm bana umut oldu

Olunun üzerinde çelik kap olduunu, elini ona uzatamadn aktaran Yldz, unlar kaydetti:

Darda su akyordu, ben oluma bir yudum su veremedim. Olum susuz gitti. Ekipler annemi kurtard zaman olum ninesinden ve benden helallik istedi. Zor nefes alyorum, belki ölürüm ehit olur, cennete giderim. diyordu. Ben olumun yaadn zannediyordum, ekipler bizi kurtard zaman olumun bedeni scakt. Onun yaadn söylediler. çocuklarmn yaadna ükrettim. Birkaç gün geçti, olumun ölüm haberi bana verildi. Dünyam ykld ama çok ükür ki bir evladm daha var. Allah alsa bizi de alrd. Rabbimin bir bildii var. Hastanede geçirdiim sürede sanki dünyada kimse yaamyor, bir benim sanyordum. Hep o an aklmdayd. Rabbim bana sabr verdi, kzm bana umut oldu.

Deprem annn hiç aklndan gitmediini dile getiren Yldz, ameliyatlarnn çok zor geçtiini aktard.

Allah tüm doktorlardan raz olsun. Zor bir tedavi süreciyiydi. Bir ameliyat daha geçireceim. Doktorlar süreç içerisinde yürüyebileceimi söylüyorlar. Kzm yanmda ondan güç alyorum. Kzma bakmam için aya kalkmam lazm. Yaama balanmak için bir umudum var. ifadelerini kullanan Yldz, 1-2 ylda iyileeceini umut ettiini belirtti.

- Devlet bize ev verdi. Kzmla birlikte yaayacam

Kz ile bir ay ayr kaldklarn vurgulayan Yldz, yeniden bir araya gelmenin, bulumann mutluluunu yaadn ifade etti.

Yldz, bir ayn senelerdir ayr kalm gibi uzun geldiini anlatarak, Yan yana geldik çok ükür. Sanki dünyalar benim oldu, o kadar ki mutlu oldum. O sand ki; ben onu terk etmiim. Önceleri yanmdan uzaklat, bir kaç gün geçtikten sonra bakt ki ben hastaym bu defa o benim için üzüldü. eklinde konutu.

Kznn ayanda da sknt olduunu, yürüyemediini belirten Yldz, Ama bana özülüyor. Anneme ilaç vereyim, annem ayaa kalsn. diyor. Bana destek oluyor. Allah o gücü ona verdi. O da bana güç veriyor. diye konutu.

Kznn enkaz altndan 24 saat, kendisinin ise 28,5 saat kurtarldn hatrlatan Yldz, doktorlarn gereken tedavi yaptklarn bildirdi.

Yldz, Devlet bize ev verdi, Allah raz olsun. Buradaki halk da biraz eya verdi. Bundan sonra kzmla birlikte yaayacam, kzm okutacam. Ne olursa olsun son nefesime kadar her zaman kzm destekleyeceim, ona yardm edeceim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git