Gürcistan'da tutuklu eşinin Türkiye'ye getirilmesini istiyor

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan 6 çocuk annesi Emine Büdün, Gürcistan'da 3 yıldır tutuklu bulunan eşi Ferit Büdün'ün Türkiye'ye getirilmesini istiyor.

Haberler 14.06.2017 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde yaayan 6 çocuk annesi Emine Büdün, Gürcistanda tutuklanan ve 8 yl hapis cezas verilen ei Ferit Büdünün (40) Türkiyeye getirilmesini istiyor.

Gürcistanda, bir kadna iddet uygulad ve gasp suçunu iledii iddiasyla 8 yl hapis cezasna çarptrlan ve 3 yldr tutuklu bulunan einin yolunu gözleyen Emine Büdün, einin Gürcistanda çaltn orada kazand parayla aile geçimini temin ettiini söyledi.

Einin orada bir iftira sonucu tutuklandn savunan Büdün, Suçsuz sebepsiz yere 8 yl ceza verdiler. Ben sadece eimin Türkiyeye getirilmesini istiyorum. dedi.

Suçsuz olduunu kantlamalarna ramen hala einin tutuklu bulunduunu dile getiren Büdün, maddi imkanszlklar dolaysyla cezaevindeki eini ziyarete gidemediini kaydetti.

6 çocuunu okutmann gayreti içinde olduunu vurgulayan Büdün, öyle dedi:

Bir hiç uruna bir iftiraya 8 yl verdiler. 6 çocuk okutuyorum oraya gidemiyorum. Eim çok zor durumda. Sadece eimin Türkiyeye getirilmesini istiyorum. Eim ölüm orucuna girdi, durumu u anda nasl bilmiyorum. Yanna gidemiyorum. Hiç göremedim onu. Cumhurbakanmz Erdoana seslenmek istiyorum. Bir tek o bize yardm edebilir. Türkiyeye gelsin. Baka bir ey istemiyorum. u an 5 yl cezas kalm. Eimin suçsuz olduuna inanyorum. Eer suçu varsa da Türkiyeye gelmesini istiyoruz. Burada çeksin cezasn. Onu çok özledik.

- Babam açlk grevi ve ölüm orucunda

Kz Hikmiye Büdün (17) de babasnn bir iftira sonucu cezaevine atldn söyledi.

En büyük isteklerinin babasnn Türkiye gelmek olduunu ifade eden Büdün, Orada zor durumda olduunu biliyoruz. Kendisi iyi deil ve hasta olduunu söylüyorlar. Cumhurbakanmz ve Dileri Bakanmzdan yardm istiyoruz. Onun Türkiyeye gelmesini istiyoruz. Maddi imkanlarmz yok. 6 kardeiz ve hepimiz okuyoruz. dedi.

12 yandaki Dilara Büdün de babasn çok özlediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git