Gurur duyuyoruz!

Irak'tan tahliye edilen vatandaşlar Türkiye ile gurur duyuyor

Haberler 07.05.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda Türkiyeye getirilerek Diyarbakrda karantinaya alnan Türk vatandalar, sunulan hizmetlerden büyük memnuniyet duyuyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn koordinasyonunda, Dileri, çileri, Salk, Ulatrma ve Altyap bakanlklarnn yürüttüü çalmayla Türk vatandalarnn yurt dndan tahliyesi devam ediyor.

Diyarbakrda, Gençlik ve Spor Bakanlna bal Halid Bin Velid Erkek Örenci Yurdu, Iraktan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda getirilen Türk vatandalarna ev sahiplii yapyor.

Irakn farkl kentlerinden getirilen 306 kiinin bu yurtlarda tüm temel ihtiyaçlar karlanyor, salk kontrolleri yaplyor.

Yurtlarda kalanlardan karantina sürecini tamamlayan 57si ailelerine kavuma mutluluu yaarken, 306 kiinin 14 günlük karantina süreci devam ediyor.

Karantina süreci devam edenler her türlü ihtiyaçlarn en iyi ekilde karlayan yetkililere teekkür etti.

Yurtta kalan vatandalarn ihtiyaçlar, Diyarbakr Valilii, Gençlik ve Spor l Müdürlüü, l Salk Müdürlüü, AFAD ve Türk Kzlay tarafndan karlanyor. Bu kiiler, günde iki defa salk kontrolünden geçiriliyor.

anlurfann Siverek ilçesinden çalmak için Iraka gittiini belirten Mehmet Küçükay, AA muhabirine, karantinada bulunduklar yurtta kendilerine çok güzel hizmet sunulduunu, bu nedenle ülkesiyle gurur duyduunu söyledi.

Türkiyeye 32 saatlik bir yolculuun ardndan ulatklarn aktaran Küçükay, öyle konutu:

Ülkemi çok seviyorum. Buras çok iyi, aileme rahat ulaabiliyorum. Her ihtiyacm karlyorlar. Ülkemle gurur duyuyorum. Beni yurt dnda brakmadlar. Her ey için çok teekkür ediyorum. Allah devletimizden raz olsun.

TÜRKYE BAKA ÜLKELERLE KARILATIRILAMAZ

Sinoplu erafettin Uurkoç ise Türkiyenin vatandana verdii deere iaret ederek unlar kaydetti:

Gelirken çok zorluklar yaadk. Kontrol noktalarnda bizi 2-3 saat beklettiler. Türkiyeye giri yaptmz gibi, pasaport kontrolümüzü yapp bize kahvalt verdiler. Snr geçtikten sonra hiçbir problem yaamadk. Yurtta her türlü imkan sunuluyor. Buradaki hizmetlerden çok memnunuz. Bir eksiimiz olsa söylüyoruz, hemen karlyorlar. Türkiye baka ülkelerle karlatrlamaz. Ben baka ülkelere de gittim. Türkiye gibi bir ülke yok. Bunu yaamayan ve zorluk görmeyen bilemez.

Ana Sayfaya Git