Güvenlik güçleri martta 134 PKK'lılar etkisiz hale getirdi

İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi ve "turuncu" kategorideki sözde Mardin Bagok alan sorumlusu Teyyüp Çam da etkisiz hale getirilen teröristler arasında bulunuyor. Bu yıl ikna yoluyla teslim olan örgütü mensubu sayısı 31 Mart itibarıyla 39'a yükseldi

Haberler 03.04.2021 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl ve Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlnn, ülkenin huzur ve kardeliini bozmaya çalan terör örgütlerine yönelik amansz takibi, güvenlik korucularnn da desteiyle kararllkla devam ediyor.

Gece gündüz ve kar k demeden ehir merkezleri ve krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan, olumsuz hava koullarna ramen haftalarca arazide kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, YPG/PKKya martta da ar darbe vurdu. Mart aynda yurt içi ve dndaki hava ve kara operasyonlarnda 134 PKKl etkisiz hale getirildi.

Eli kanl PKK ve gençlik yaplanmasna yönelik martta birçok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 222 zanldan 74ü tutukland. Dier zanllarn ise emniyet ve jandarmadaki ilemleri sürüyor. Güvenlik güçleri, yurt içi ve dnda terör unsurlarn yok etmek için çalmalarn ara vermeden sürdürüyor.

Öte yandan, 2021de ikna yoluyla teslim olan PKK/KCK mensubu says 31 Mart itibaryla 39a yükseldi.

- Krmz ve turuncu kategorideki teröristler etkisiz hale getirildi

çileri Bakanl, Eren-5 Operasyonu kapsamnda Mardinde 30 Martta etkisiz hale getirilen 6 terörist arasnda Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride bulunan PKKnn sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi ile turuncu kategorideki sözde Mardin Bagok alan sorumlusu Teyyüp çamn bulunduunu bildirdi. Teröristler Mahmudi ve çamn 2008, 2016, 2017 ve 2019 yllarnda güvenlik güçlerinin ehit edildii ve yaraland baz saldrlara katld belirlendi.

MT Bakanl, PKK/KCKnn Suriye kolu PYD/YPGnin sözde tugay komutan eh Guyi kod adl terörist brahim Babat Suriyedeki nokta operasyonuyla yakalayarak Türkiyeye getirdi.

Ana Sayfaya Git