Güvenlik önlemi için özel merkez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, seçim öncesi çalışmalarını tamamladı. Sabotaja karşı bakanlık bünyesinde, tüm genel müdürlerin yer aldığı bir “özel merkez” kuruldu. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da tüm ekipleri gün boyu takip edeceği belirtildi.

Haberler 24.06.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, yarn yaplacak seçimlerde olas elektrik kesintilerine ve arzalara kar teyakkuza geçti. Bakanlkta önceki gün yaplan toplantda, arzalara kar annda müdahale birimleri kurulmas kararlatrld.

KRZ MERKEZLER

Elektrik üretim, iletim, datm ve doalgaz ve petrol iletim ve depolama hizmetlerinde herhangi bir aksaklk olumamas, olas sorunlara en hzl müdahalenin yaplmas için TEA, TEDA, EÜA, BOTA ve özel sektör elektrik datm irketleri bünyesinde kriz merkezleri oluturuldu.

DAKKA DAKKA CANLI TAKP

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrakn da tüm ekipleri gün boyu takip edecei belirtildi. Bu tedbirlerin takibi ve koordinasyonu için bakanlk bünyesinde, tüm genel müdürlerin yer ald bir özel merkez kuruldu. Bu merkezin, ilgili kurulularn merkez ve tara tekilatlar ile canl balant kurabilmesi için video konferans sistemi oluturuldu. Türkiyenin dört bir yanndaki seçim kurullar ile temasa geçilerek jeneratörlerinin olup olmad soruldu. Jeneratörlere bakm yaplmas istendi. Jeneratörü bulunmayanlara talep etmeleri durumunda uygun güçte mobil jeneratör temin edilmesi kararlatrld. Seçim kurullarnn bulunduu bölgeyi besleyen elektrik datm ebekelerinin bakm ve onarmlar yapld. Her seçim kurulunun bulunduu bölgede 23 Haziran saat 08.00 ile 25 Haziran saat 08.00e kadar vardiyal arza ekipleri hazr olacak.

YSKYA ENERJ TAKVYES

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) enerji altyaps da elden geçirildi. Bilgi lem Merkezinin bulunduu binann elektrik ihtiyacnn karland tüm alternatif hatlarn, trafolarn ve jeneratörlerin kontrol ve bakm yapld. htiyaç halinde kullanlabilecek üç ayr alternatif besleme hattna, binadaki mevcut jeneratöre ve kesintisiz güç kaynana ilaveten bir mobil jeneratör daha hazr hale getirildi.

SEçM GÜNÜ BAKIM ONARIM YASAK

çar merkezi personel ve arza ekip saylar seçim günü en yüksek seviyeye çkarlacak. Arzaya hzla müdahale için ekiplere malzeme tedarikleri yaplacak. Seçim günü bakm-onarm veya tesis faaliyetleri için planl kesinti yaplmayacak.

DOALGAZ çN DE TEDBRLER ALINDI

Doalgaz iletiminde tüm kompresör ve ana ölçüm istasyonlarnda, petrol iletim ve depolama tesislerinde, elektrik iletiminde bölge müdürlükleri ve yük tevzi müdürlüklerinde, elektrik üretim tesislerinde, elektrik datmnda ilgili tüm yönetici ve dier personel görevinin banda ve kriz merkezleri ile irtibat halinde olacak.

KRTK TESSLERE TAKVYE PERSONEL

Seçim günü kritik tesislerin güvenlii için de alnan tedbirler artrld. Yetkililerin verdii bilgiye göre bu tesislere yönelik sabotaj ihtimaline kar, valiliklerden korumagüvenlik personeli takviyesi istendi.

Ana Sayfaya Git