Güvercin almak ev kadar zor!

Güvercin almak için istenen şartlar iş başvurusunda bile istenmiyor

Haberler 14.06.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Güvercin almak bir ev ya da araba almaktan daha zor. Kuçu Pazarnda ku satan Mustafa Ball veresiye güvecin almak isteyenlerden sabka kayd, maa bordosu, kimlik fotokopisi ve 3 memur kefil istiyor. stekleri bununla da bitmeyen Ball, güvercin almak isteyenlerden alkol ve sigara içmeme art da aryor.

Merkez Eyyübiye ilçesi tarihi çarlar bölgesindeki Kuçu Pazarnda 2 yldr güvercin sat yapan Mustafa Ball, veresiye ku almak isteyenlerden sabka kayd, maa bordosu ve 3 memur kefil istiyor. Veresiye güvercin satna dikkat çeken Ball, kriterlere uymayanlara ise güvercin sat yapmyor.

Türkiyenin en önemli güvercin beslenen illerinden biri olan anlurfada birçok evin çatsnda tutkunlar tarafndan güvercinler besleniyor. Bir çok ilden gelen tutkunlar, anlurfadan güvercin alyor. Özellikle güvercinlerini satmak isteyen ya da güvercin almak isteyen vatandalar, her hafta sonu Kuçu Pazarnn yolunu tutuyor. Bir çok insanda adeta bamllk haline gelen güvercin sevgisi baz kiiler için de ekmek kaps oluyor.

Dikkat çeken sat usulü

Kuçu Pazarnda cinsi ve özelliine göre bir araba deerinde olan güvercinleri veresiye satmak istemeyen 45 yandaki Mustafa Ball ilginç ve dikkat çeken bir yöntem buldu. Ball, veresiye ile güvercin almak isteyen tutkunlarna bir çok devlet ve özel kurumun bile istemeyecei artlar kotu.

Sabka kayd, maa bordrosu ve 3 kefil gerekiyor

Mustafa Balldan veresiye güvercin almak isteyenler kimlik fotokopisi, sabka kayd, maa bordosu belgeleri ile 3 memur kefil getirmeleri gerekiyor. Mustafa Ballnn artlar bununla da bitmiyor. Bunun yan sra veresiye güvercin almak isteyenler, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatanda olacak, sigara ve alkol kullanmayacak ve hovardalk da yapmayacak.

Zevkin veresiyesi olmaz

Güvercin tutkunluunun çocukluk yllarna dayandn ve son iki yldr güvercin sat yaptn söyleyen Mustafa Ball, zevkin veresiyesinin olmadn belirterek, anlurfada güvercin tutkunlarnn says oldukça fazladr. Güvercin merakllar her gün Kuçu Pazarna gelerek güvercin satn alrlar. Güvercin tutkunluunu, merakllardan bakas bilemez çünkü güvercin besleyenler adeta baml oluyor. Bu nedenle güvercin almak isteyenler para olmad zaman veresiye almak istiyor. Biz veresiye vermek istemiyoruz ama gelen müteriler bu konuda oldukça srar ediyor. Onlar da krmak istemiyoruz çünkü güvercin tutkunluunun ne demek olduunu biz biliriz. Veresiye satn önüne geçebilmek için böyle bir yönteme bavurdum. Duvarda zaten artlar yazmm. Eer srarla veresiye ile güvercin almak isteyen olursa bu artlar yerine getirmek zorunda. Aslnda anlatmak istediimiz bu bir meraktr, hobidir ve bu iin veresiyesinin olmayacadr. Zevkin veresiyesi olmaz diye bir tabir var. Ben de bu notla bunu anlatmaya çalyorum. Zaten bu artlar biraz ardr. Bu nedenle veresiye olarak güvercin almak isteyen tutkunlar, veresiye alveri yapmaktan vazgeçiyor. u ana kadar bu artlar yerine getirerek veresiye güvercin alan biri çkmad dedi.

Güvercinlerin fiyat 40 bin TLyi buluyor

Güvercinler ile ilgili bilgi veren Ball, Kuçu Pazarnda güvercinler, cinsi ve özelliklerine göre açk arttrmayla haftann belirli günleri sata sunuluyor. hale ile sata çkarlan güvercinler, kanat, paça, boyun yaplar ve göz rengine göre çok yüksek fiyatlara alnp, satlabiliyor. ebap güvercinlerinin bakentlerinden birisi olan anlurfa, birçok güvercin türüne ev sahiplii yapyor. ebap, Mengi, Taklac, Yapan, Sar spir, Kariyer, Sar Alaca gibi baz özel türler bin ile 40 bin lira arasnda alc buluyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git