Haberleşme sistemi çöktü

Son 3 yılda PKK/KCK'lı teröristlere ait 815 telsiz ele geçirildi, örgüt içi haberleşme yüzde 80 azaldı

Haberler 18.01.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma Genel Komutanlnn son 3 yldaki terör operasyonlarnda 815 el telsizi ve ülkeler aras görüme yaplabilen uzun menzilli telsiz ele geçirildi, PKK/KCK içindeki haberlemenin önceki yllara göre yüzde 80 azald belirlendi.

Yurt içinde PKK/KCKya kar terörü kaynanda yok etme ve terör örgütlerinin faaliyet yürüttüü her alanda etkisiz hale getirilmesi prensibiyle düzenlenen Kran, Kapan ve Yldrm operasyonlar baarl bir süreci ortaya çkard.

Jandarma Genel Komutanlnca, krsal ve barnma alanlarna yönelik operasyonlarda 2018de 330, 2019da 279 ve 2020de 206 olmak üzere 815 el telsizi ve ülkeler aras görüme yaplabilen uzun menzilli telsiz ele geçirildi.

Ele geçirilen telsizlerle balantl olarak örgüt içi iletiimin önceki yllara göre yüzde 80 azald belirlendi.

letiim kuramayacak seviyeye gelen sözde örgüt yönetimi ile krsal kadrolarn balantlarna engel olunurken telsizle talimat alamayan alt kademelerde çözülme, kaç ve teslim olmalar artt.

YERLERNN TESPT EDLMESNDEN KORKUYOR

Özellikle son dönemde icra edilen ve 153 teröristin etkisiz hale getirildii Yldrm operasyonlaryla örgütün yok olma süreci hzla devam ediyor.

Teslim olan veya sa ele geçirilen teröristler, verdikleri ifadelerde çok sayda telsizin güvenlik güçlerinin eline geçtiini anlatt.

Teröristler, ellerinde kalan telsizleri kullandklar zaman yerlerinin tespit edilmesinden korkan sözde üst yönetimin kendileriyle balant kuramadn ve çaresiz kaldklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git