Hac ve Umre fiyatlarında Diyanet'in TL açıklaması

Hac ve Umre ücretlerinde flaş Diyanet açıklaması, artık dolar devri kapandı ücretler TL üzerinden tahsislendirilecek

Haberler 05.12.2016 - 14:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Hac ve Umre hizmetlerinin bundan sonra dolar üzerinden deil de TL üzrinden ücretlendirileceini açklamas üzerine yetkililer harekete geçti.

Diyanet leri Bakanlnn, Hac ve Umre ücretlerinin 5 Aralk 2016 tarihinden itibaren Türk Liras olarak tahsil edileceini duyurmasnn ardndan seyahat acenteleri de harekete geçti. Tur ücretlerini TL olarak tahsil etmeye balayan acenteler, vatandalar Umrede dolar deil TL harcamalar konusunda uyard.

Cumhurbakan Erdoann TL çarsnn ardndan balayan Hac ve Umre turlarnda dolardan TLye geçi dönemi, Diyanet leri Bakanlnn, Hac ve Umre ücretlerinin 5 Aralk 2016 tarihinden itibaren Türk Liras olarak tahsil edileceini duyurmasnn ardndan hz kazand.

Umre, Hac, Kudüs ve Avrupa turlarn TL üzerinden düzenlemeye baladklarn ifade eden Seyahat acentesi sahibi Mustafa Tunahan Öztürk, Daha önce Umreye giden önce giden gruplara Elinizde dolar varsa bozdurun. Orada da harcamalarnz TL üzerinden yapn dedik. Bundan sonra gidecek olan gruplara da Elinizde dolar, euro varsa bozdurun biz TL olarak alalm dedik. Suud hükümetinin 540 dolarlk vergiyi kaldrmas da Umreye olan talebi arttrd ifadelerini kulland.

Vatandalara Elinizdeki dolarlar, altna ya da TLye çevirin eklinde tavsiyelerde bulunduklarn da kaydeden Öztürk, Düne kadar yava giden ilerimiz TLye dönülünce hzland. Hem taksit oranmz hem ilerimiz artt. Ocak, ubat ve Mart turlarnda talebimiz artt. TLnin güçlenmesi için elimizden geleni yapyoruz dedi.

Bizim paramz deersiz deil

Umre turlar hakknda bilgi almak için acenteye gelen Ersin Basmac ise dolardan TLye geçi kampanyasnn ç gibi büyüdüünü söyledi. Kampanyann Türk halkna faydal olacan savunan Basmac, Bizim paramz deersiz bir para deil. Dolar ve euroya gebe kalmamz lazm. Onun için bence baarl bir proje. Bu projenin sonuçlarnn güzel olacana inanyorum diye konutu.

Hac ve Umre turlar düzenleyen baz seyahat acentelerinin panolarnda ise fiyatlarn hala döviz baznda yazd görüldü. (haberler)

Ana Sayfaya Git