Hacire anne Nobel’e aday

"Nobel Barış Ödülü, oğlunu terör örgütünden kurtaran Hacire anneye verilsin" TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Canan Kalsın, Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemiyle oğlunu terör örgütünün elinden kurtaran Hacire Akar'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini önerdi Kalsın: "Hacire ananın, oğlunu terör örgütünden kurtarmak içi gösterdiği kararlılık, barış mücadelesi verenler için model olacak güçte olup, onun Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi ulus ötesi teröre de verilecek en anlamlı cevap olacaktır"

Haberler 11.05.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonu Bakan Canan Kalsn, Diyarbakrda HDP l Bakanl önünde balatt oturma eylemiyle olunu terör örgütünün elinden kurtaran Hacire Akarn 2021 Nobel Bar Ödülüne aday gösterilmesini önerdi.

Kalsn, Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan Hacire Akarn, PKK tarafndan kaçrlan olu için HDP l Bakanl önünde günlerce oturma eylemi yaparak evladn kurtarmak amacyla mücadele verdiini hatrlatt. Kalsn, Hacire annenin, örnek mücadelesiyle olunu eli kanl terör örgütünün pençesinden kurtarmay baardn söyledi.

Hacire Akarn, evladn kaybetme riskine ramen gelecekte baka analarn yüreinin yanmamas için bu mücadeleyi yerine getirdiini anlatan Kalsn, bunun, benzer durumdaki dier annelere de örnek olduunu vurgulad.

Dier anneler de onun yolundan giderek ailelerinin tehdit edilmesine, çocuklarnn öldürülme korkusuna ramen bu yürekli ve hakl mücadelenin nöbetini devam ettirmilerdir. diyen Kalsn, öyle konutu:

Hacire ana evlatlarndan koparlm annelerin, okullarndan, ailelerinden koparlan çocuklarn dramnn duyulmasn, gündeme gelmesini salamtr. Barn ve huzurun salanmasnda annelerin isterlerse neler yapabileceini göstermitir. Kadna iddetin en acmasznn onu evladndan ayrmak olduunun bilincindeyiz. Küçük yata zorla veya kandrlarak götürülen çocuklar için annelerin duru ve tutumunu destekliyor ve her türlü iddetin ve ayrmcln karsnda olduumuzu bir kez daha söylemek istiyoruz. Bu anlamda her birinin hikayeleri ve yaanl olduunun farkndayz. Ama hepsinin önce anne olduunu ve annelerin acsnn ortak olduunu da biliyoruz.

Bütün bu gerekçelerle bu anneler günü vesilesiyle 22 Austos 2019 Perembe günü terör örgütü tarafndan kaçrlan olunu kurtarmak için Diyarbakr HDP l Bakanlnn önünde bada kurup oturarak tarihimizin en masum, en insani, sivil direniini balatan anne Hacire Akarn Nobel Bar Ödülü adayl için önerilmesi hususunda çarda bulunuyoruz. O topraklarn anas olan ve olunu PKK terörüne kurban veren Oya Eronat vekilimiz çarmza cevap vermi ve Nobel Bar Ödülü için Hacire Akar aday göstermeyi kabul etmitir.

TERÖRE KARI VERLECEK EN ANLAMLI CEVAP OLACAK

Kalsn, Hacire annenin ödüllendirilmesinin, onun ahsnda evlat nöbeti tutan bütün annelerin, Boltondan Parise, Manchestera, Moskovaya, Afganistana kadar dünyann dört bir yannda evlatlarn teröre kurban vermilerin, terörden yürei yanmlarn da onore edilmesi anlamna geleceini belirtti.

Hacire annenin olunu terör örgütünden kurtarmak içi gösterdii kararllk, bar mücadelesi verenler için model olacak güçte olup, onun Nobel Bar Ödülüne aday gösterilmesi ulus ötesi teröre de verilecek en anlaml cevap olacaktr. diyen Kalsn, unlar kaydetti:

Hacire ana, toplumsal iddetin zayfa yöneldii, kaba gücün ancak kadna, çocua ve savunmasz herkese güç geçirebildii günümüzde hiçbir tehditten korkmayarak evladn terör örgütünün pençesinden çekip ald.

imdi biz deriz ki, Hacire anann duruu ve o topraklarn anas sayn vekilimiz Oya Eronatn tutumu kadnlara ve hakszla urayan herkese örnek olarak tarihe geçmelidir. Bu önerimiz çerçevesinde Hacire Akarn Nobel Bar Ödülüne aday gösterilmesini, olunu PKK terörüne kurban vermi bir annenin, Milletvekilimiz Sayn Oya Eronatn yapmas, bu topraklarda annelerin gücünü bir kez daha ortaya çkaracaktr.

Ana Sayfaya Git