Hakime sahte plaka cezası

Diyarbakır'da lüks marka aracının yıllık Kasko, ÖTV, MTV ile Sigorta masrafları yüksek çıkınca aracı önce trafikten çektiren, ardından da sahte plaka takarak tekrar trafiğe çıkan hakim Mesut Karadağoğlu "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme sanığın kişilik özellikleri nedeniyle cezayı 1 yıl 8 aya indirip 5 yıl süreyle erteledi. Hakim hakkında Hakimler Savcılar Kurulu da idari soruşturma başlatmıştı.

Haberler 29.06.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görev yapt tarihte sfr deeri 2 Milyon TL olan ultra lüks marka aracnn yllk ÖTV, MTV, Kasko ve Sigorta gibi masraflar çok yüksek olan hakim Mesut Karadaolu, Emniyet Müdürlüü Trafik Tescil ube Müdürlüüne bavurup aracn trafikten çektirdi. Yasa gerei kii aracn trafikten çektirirse tüm vergilerden muaf tutuluyor. Ancak uyank hkim önce 23 LK ***, bir süre sonra da 06 HZS ** plakay araca takp trafie çkt. Lojmandan çkan hakim seyir halindeyken ikiz plaka kullanan bir araç olduuna dair polise ihbar gidince araç durduruldu. Plaka ile aracn birbiriyle uyumsuz olduu belirlendi ve aracn bir süre önce trafikten çekildii ortaya çkt. Hkim Karadaolunun, adna kaytl lüks arac iki yl önce noterden baka bir kiiye devretmesine ramen kullanmaya devam ettii bildirildi.

K FARKLI ARACIN PLAKASINI LÜKS ARACA TAKMI

Araca takt sahte plakadan birinin aslnda 2013 model orta snf bir araca ait olduu, dier ikinci plakann da 2012 model alt snf bir araç plakas olduu tespit edildi. Kriminal Polis Laboratuvarnda incelemeye alnan iki plakann mühür izlerine bakldnda hkim tarafndan sahte olarak düzenlendii rapor edildi. Plakalarn aldatma kabiliyetine haiz olmas nedeniyle Hakim Mesut Karadaolu hakknda Resmi belgede sahtecilik suçundan Ar Ceza Mahkemesine dava açld.

SATI LANI çN TAKTIM

Durumaya katlan sank hkim, ailesinin oto galericilik yaptn, vergi masraflar çok yüksek olunca arac trafikten çektiini belirterek, Araç atl ve kullanmadmz bir araçt. Satmaya karar verince fotoraflarn çekip ilana koyduk. thal araç olduu için üzerinde bir gümrük erhi bulunmad anlalsn diye bu plakalar takp fotorafn çektik. Plakalar sökerken kaportada hasar olumasn diye arac otoparktan çkarp sanayiye götürmek istedim. Adliye lojmanlarna girdiim srada plaka sisteminden olumsuz uyar verilince polisler gelip tutanak tuttu. Beraatm istiyorum dedi. Tutanak da imzas bulunan ve tank olarak dinlenen iki trafik polisi, PTSye (Plaka Tanma Sistemi) yansyan ikiz plaka anonsu yaplnca olay yerine gittik. ahs bize hakim kimliini gösterince birlikte karakola gidip ilemlere devam ettik. Araca takl plakal elle sökemeyince sanayiye götürüp söktürdük dediler.

HAKME GÜZELLK YAPAYIM DEDM

Sanayide esnaflk yapan .K ise durumadaki ifadesinde, Hakim bey arac bakm için getirdiinde plakas yoktu. Bende ii bitince bagajda bir plaka gördüm ve kendisine güzellik olsun diye araca taktm. O da arac almaya geldiinde, Bu plaka bu aracn deil neden taktn dedi. Bende silikonu yeni yaptrdm için Hemen sökeyim dedim. O da Zamanm yok iim var. Sonra sökeriz diyerek çkp gitti dedi.

SATI LANI YOK SAVUNMASI SUçTAN KURTULMAYA YÖNELK

Mahkeme, sank hkimin her ne kadar ifadesinde sat ilan için araca plakalar takp fotoraf çektirdiini iddia etmi olsa da, fotoraf ve sat ilann gösteren bir delil bulunmadna dikkat çekti. Mahkeme, sann vergi giderlerinin yüksek oluu nedeniyle arac trafikten çektirdiini, ardndan da araca ait olmayan iki ayn sahte plakay takarak yeniden trafie çktn vurgulad.

Savunmasna suçtun kurtulmaya yönelik olduu için itibar edilmediini belirten mahkeme, hakim Mesut Karadaolunu Resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yl hapisle cezalandrd. Mahkeme sann durumadaki olumlu tavrlar ve kiilik özelliklerini de dikkate alarak cezasn 1 yl 8 aya indirip 5 yl süreyle erteledi.

Ana Sayfaya Git